Premijer: Rednap se plaši Toresa, Čelsi i Arsenal traže izlaz

Izvor: Blic, 26.Nov.2010, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer: Rednap se plaši Toresa, Čelsi i Arsenal traže izlaz

Fudbaleri Totenhema dočekuju Liverpul kao veliki favoriti u najzanimljivijem paru 15. kola Premijer lige, u kom će Čelsi i Arsenal potražiti izlaz iz male krize.

Totenhem iza sebe ima pobede uz pregršt golova nad Blekburnom (4:2) i Arsenalom (3:2) u Premijer ligi, kao i sjajnu igru u trijumfu nad Verderom (3:0) u Ligi šampiona, pa već tradicionalno uzdrmane "crvene" očekuje bez previše straha iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << to Hari Rednap ne želi da prizna.

"Mislim da su i dalje velika pretnja. Pre samo godinu dana su bili favoriti za mesto u vrhu tabele, ali smo se onda pojavili mi i Siti i gurnuli ih nešto niže. Međutim, Tores ponovo igra kako zna, izgleda naoštreno, a i Hodžson lagano uklapa ekipu", rekao je Rednap.

Na drugoj strani, Liverpul se brzo oporavio od poraza od Stouka i zakucao je Vest hem za dno pobedom od 3:0. Međutim, trener Roj Hodžson je svestan da ga na Vajt hart lejnu čeka mnogo teži zadatak.

"Znamo koliko je teško pobeđivati vrhunske ekipe, a oni više nisu onaj stari Totenhem. Oni su nedavno pobedili šampiona Evrope. U dobroj smo seriji, imamo jedan poraz iz osam mečeva i hoćemo da nastavimo tako", rekao je Hodžson, kome će posao biti teži jer Stivena Džerarda neće biti u ekipi zbog povrede.

Ni Arsen Venger ne može da računa na kapitena, pa će Sesk Fabregas samo posmatrati gostovanje Aston vili, koje bi trebalo da posluži velikom favoritu da se oporavi od poraza pretrpljenih u proteklih sedam dana - prvo od ljutih rivala iz Totenhema, a zatim i od Brage. Duel u Birmingemu će poslužiti i za novi susret "tobdžija" sa bivšom zvezdom sa Hajberija Roberom Piresom. Veteran sada nosi dres Vile i pokušaće da protiv svog bivšeg kluba novu ekipu vrati u gornji deo tabele.

Zadatak da izađe iz krize u gostima imaće i Čelsi, koji se nada da će protiv Njukasla izaći iz serije loših rezultata. "Plavci" su pobedili samo na jednoj od pet prethodnih utakmica u Premijer ligi.

To je iskoristio Mančester junajted da se izjednači sa aktuelnim prvacima na vrhu, a šansa za korak više biće duel sa autsajderom Blekburnom.

Premijer liga, 15. kolo:

Subota:

Aston vila - Arsenal 13:45h

Bolton - Blekpul 16h

Everton - VBA 16h

Fulam - Birmingem 16h

Mančester junajted - Blekburn 16h

Stouk - Mančester siti 16h

Vest Hem - Vigan 16h

Vulverhempton - Sanderlend 16h

Nedelja:

Njukasl - Čelsi 14:30h

Totenhem - Liverpul 17h

Tabela: Čelsi 28, Mančester junajted 28, Arsenal 26, Mančester siti 25, Bolton 22, Totenhem 22, Sanderlend 20, Stouk 19, Liverpul 19, Njukasl 18, Blekburn 18, Blekpul 18, Aston vila 17, Everton 16, Birmingem 16, VBA 16, Fulam 14, Vigan 14, Vulverhempton 9, Vest Hem 9.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čelsi gostuje, Junajted vreba

Izvor: B92, 26.Nov.2010

U subotu i nedelju u engleskoj Premijer ligi igraju se utakmice 15. kola...U centru pažnje će biti londonski Čelsi koji je u prethodne dve utakmice poražen, a u nedelju gostuje Njukaslu. ..Tim Karla Ančelotija je u prethodnom periodu izgubio veliku prednost i sada ima isti broj bodova kao i Mančester...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.