Predstavljen Skuni Pen.

Izvor: B92, 17.Avg.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen Skuni Pen.



U subotu uvece je na Rogli zvanicno predstavljen prvi od dvojice Amerikanaca, koji ce braniti boje KK Crvena zvezda u predstojecoj sezoni. Plejmejker Skuni Pen odgovarao je na pitanja okupljenih novinara, koji su pratili Zvezdu na pripremama.

Pen je impresioniran novim klubom, koji je po njegovim recima odlicno organizovan. Ocekuje da ce sa Zvezdom doci do titule prvaka Jugoslavije, kao i da ce osvojiti Goodyear ligu.

Pen jos nije bio u Beogradu, ali zeli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da pocne da uci srpski cim dodje. Takodje planira da dovede i porodicu, suprugu i sestomesecnog sina. Upitan kakve ambicije ima u vezi sa NBA, Pen je rekao:

"Ja sam jos uvek mlad i mislim da za NBA treba da budes u pravo vreme na pravom mestu."


Novi plejmejker crveno-belih istakao je da je jedan od kljucnih faktora koji su ga ubedili da dodje u Beograd jeste Zmago Sagadin, kojeg "poznaje i izuzetno ceni".

Pen poznaje jugoslovensku kosarku jer je igrao na Univerzitetu Ohajo, zajedno sa Bobanom Savovicem i Ocokoljicem, koji jos igra tamo. Komentarisuci prestojece Svetsko prvenstvo rekao je da SAD imaju dobar tim i da im se samo Jugoslavija moze suprotstaviti.

Na kraju kratkog predstavljanja Pen je pozdravio novinare na srpskom jeziku.

Opsirniji izvestaj sa Zvezdinih napornih priprema u Sloveniji moci cete da procitate vec veceras.

Drugi Amerikanac, Ajzeja Vosington, prikljucice se Zvezdinoj ekspediciji u nedelju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.