Pravda za Ospinu! (foto)

Izvor: Sportske.net, 04.Maj.2015, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravda za Ospinu! (foto)

Šta bi to Kolumbijac još trebalo da uradi kako bi prestale medijske spekulacije na temu da je Arsenalu neophodan bolji golman?

Kada se pokrene tema o najboljem golmanu Premijer lige ove sezone, u prvi plan najčešće izbiju David de Hea i Tibo Kurtoa, poneko njima dvojici pridoda i Iga Lorisa, ali zvanična statistika ide u prilog Kolumbijca iz Arsenala.

U detaljnoj analizi koju je radila 'Opta', gde je uslov bio da je čuvar mreže zabeležio bar 10 ligaških nastupa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u sezoni, statistički najbolji golman Premijer lige ove sezone je David Ospina.

Reprezenativac Kolumbije, koji je nakon odličnih partija na Mondijalu u Brazilu iz Nice stigao u severni London za neštp više od 3 miliona funti, najboolji je golman u tri najvažnije statistilke kategorije za golmane.

David Ospina je primio najmanje golova, najviše puta je uspeo da sačuva svoju mrežu i ima najveći procenat odbranjenih udaraca protivničkih igrača.

Ipak, uprkos ovim impresivnim podacima i činenici da je u potpunosti istisnuo Vojčeha Ščešnjog iz startne postane, Ospinu po medijima i dalje 'bije glas' da je "više solidan nego dobar golman".

Do Arsenal need a new GK? Ospina is at the top of the rankings for any PL goalkeeper that's played more than 10 games pic.twitter.com/zjXcRejIwy

— Sky Sports News HQ (@SkySportsNewsHQ) May 1, 2015

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.