Povredio se i Jaka Lakovič

Izvor: B92, 13.Dec.2010, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povredio se i Jaka Lakovič

Malerima Barselone kao da nema kraja, a poslednji u nizu povređenih košarkaša je plejmejker Jaka Lakovič.

Pre njega, povredio se njegov sunarodnik Erazem Lorbek, kao i Đanluka Bazile, Pit Majkel i Huan Karlos Navaro.

Lakovič je uganuo skočni zglob u drugoj četvrtini meča sa Valjadolidom i do kraja se nije vraćao na parket. Lekari tek treba da utvrde koliko će Slovenac odsustvovati sa terena. Barselona je već obezbedila plasman u Top16 fazu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evrolige, a u ACB ligi zauzima treću poziciju sa sedam pobeda i tri poraza.

Jaka Lakovič je karijeru počeo u Geoplin Slovanu, za koji je nastupao od 1996. do 2001. godine. Potom je prešao u Krku iz Novog Mesta, a već u drugoj evroligaškoj utakmici zapanjio je ceo kontinent – madridskom Realu ubacio je 38 poena, uz indeks korisnosti 55, što je i danas drugi najbolji indeks u istoriji EL.

Potom je prešao u PAO (2002-2006), sa kojim je četiri puta osvojio nacionalni šampionat, a 2005 je proglašen za MVP-ja grčke lige i izabran je u drugi najbolji evroligaški tim. Statistički gledano, najbolja sezona bila mu je 2004/2005., kada je u Evroligi imao prosek od 15,1 poena i 2,8 asistencije.

Godine 2006. Lakovič prelazi u Barselonu i od tada je član katalonskog tima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cela prva petorka Barselone u autu, i Lakovič se povredio

Izvor: Blic, 13.Dec.2010

Posle Bazilea, Mikela, Navara i Lorbeka, Barselonu je sačekala nova loša vest - povredio se i Jaka Lakovič i predstoji mu duža pauza...Glavobolja trenera Barselone Ćavija Paskvala iz dana u dan postaje sve veća. Uganut zglob iskusnog plejmejkera na prvi pogled činio se kao bezazlena stvar, međutim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.