Posledice poraza - Konte ispostavio listu zahteva!

Izvor: Sportske.net, 13.Avg.2017, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posledice poraza - Konte ispostavio listu zahteva!

Posle nervozne reakcije nakon meča pred novinarima, Antonio Konte navodno razgovarao sa čelnicima. Ovo je njegova lista.

Sve je jasnije da je najveći sukob nastao oko prodaje Nemanje Matića, pa time treba tumačiti Konteove zahteve direktoru Emenalu, tačnije Romanu Abramoviču.

Italijan smatra da Čelsi nema šta da traži sa ovim timom, poraz od Barnlija je upalio alarm, a potrebna su mu najmanje četvorica igrača.

Da počnemo od odbrane. Konte traži >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << da Čelsi učini sve da bi kupio Van Dajka. Sautempton ga neće prodati Liverpulu, ali su tu "Plavci" u povoljnijoj poziciji, mada će morati da izdvoje blizu 70 miliona evra. Istu toliku sumu nudili su Juventusu za Aleksa Sandra, ali to je nemoguća misija.

Posle prodaje Matića, sada Konte traži čak dvojicu veznih igrača. Jedan je Ros Barkli koga prodaje Everton, ali je zaista papren, oko 50 miliona evra, a za isto toliko bi Venger mogao da se odrekne Oksa Čembrlena, kome ističe ugovor naredne sezone. Ostaje još varijanta Dani Drinkvoter, kao jeftinija solucija, ali ni njega Lester neće pustiti za manje od 30 miliona evra.

I na kraju još jedan napada, Fernando Ljorente iz Svonsija, ali i to će biti teško, jer Velšani ne žele da se odreknu Španca, tačnije i oni će tražiti ogroman novac.

Konte je želeo i Denija Rouza, no Totenhem ga neće prodati ni po koju cenu.

Engleski mediji kažu da bi ispunjavanje Konteovog plana od četiri pojačanja koštalo Romana Abramoviča više od 200 miliona evra, i da je teško videti da će stići više od dvojice igrača, mada je već sada jasno, da bi ova sezona u slučaju da ne bude ogromnog ulaganja mogla da bude veoma teška za "Plavce"....

Spekuliše se da će Konte, ako ostane sa ovakvom ekipom ubrzo dati ostavku, bez obzira na ogroman novac koji prima i napustiti Englesku. Mediji čak idu tako daleko da tvrde da sada žali što nije prihvatio ponudu Intera da se vrati u Italiju, jer se prevario u proceni, naime u Čelsiju nema odrešene ruke, kao što je verovao da će biti posle osvajanja titule.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.