Ponovo finale Francuska - Hrvatska

Izvor: B92, Fonet, 30.Jan.2010, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo finale Francuska - Hrvatska

Rukometne reprezentacije Francuske i Hrvatske plasirale su se u finale Evropskog prvenstva u Austriji.

U reprizi finala Olimpijskih igara iz 2008. godine u Pekingu, Francuzi su savladali Island sa 36:28 (16:14) u polufinalu, a u borbi za titulu šampiona 'starog kontinenta' igraće protiv Hrvatske koja je sa 24:21 (9:10) savladala Poljsku. Francuska i Hrvatska su i prošle godine igrali u finalu Svetskog prvenstva u Zagrebu kada su 'trikolori' pobedili 24:19.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Finalna utakmica između Francuske i Hrvatske na programu je u nedelju od 17.30 časova u glavnom gradu Austrije, dok je meč za treće mesto između Poljske i Islanda zakazan za 15 časova. Poljska je na SP u Hrvatskoj 2009. osvojila treće mesto pa će sad imati priliku da osvoji i evropsku bronzu.

Pto mesto zauzela je Danska, šampion iz 2008. godine, koja je savladala Španiju rezultatom 34:27.

Francuka - Island 36:28 (14:12)

FoNet

Francuska je tokom prvog poluvremena uglavnom održavala prednost od dva, tri gola. Nerešiva enigma za islandsku odbranu bio je sjajni Nikola Karabatić, koji je lako pronalazio pozicije za šut.

Krajem prvog dela, olimpijski vicešampioni konačno dolaze do vođstva posle serije grešaka francuskih reprezentativaca. Međutim, ta prednost nije potrajala pošto je Karabatić ponovo doneo dva gola viška svom timu (16:14) pred odlazak na odmor.

Snažnom odbranom i brzim kontrama, ekipa Kloda Oneste na startu drugog poluvremena stiže do prednosti od šest golova i više se nije postavljalo pitanje pobednika. Odbrana Islanđana se potpuno raspala, a napad je bio bezidejan.

U redovima aktuelnog svetskog i olimpijskog šampiona najbolji je bio Nikola Karabatić sa devet golova, dok je kod Islanda šest pogodaka postigao Aron Palmarston.

Hrvatska - Poljska 24:21 (9:10)

Drugi polufinalni duel bio je potpuno drugačiji od meča Francuske i Islanda. Publika u Beču gledala je neizvesnu utakmicu, koja je rešena u finišu drugog poluvremena sjajnom igrom svetskih vicešampiona predvođenih Ivanom Balićem. Hrvati su drugi put u istoriji obezbedili mesto u finalu šampionata Evrope.

Timovi su bili izjednačeni u prvom poluvremenu, obe ekipe su igrale brzi, snažno u odbrani. Mirko Alilović i Slavomir Šmal briljirali su na golu i tako unosili sigurnost saigračima. Selektor Hrvatske Lino Červar držao je u igri istovremeno i Domagoja Duvnjaka i Ivana Balića, koji je u provm poluvremenu postigao tri gola.

Poljaci su češće bili u vođstvu tokom prvog dela igre, ali se u nastavku situacija promenila. Tri pogotka Duvnjaka i jedan Balića preokrenuli su rezultat na 13:11 i od tog trenutka Hrvati su sve vreme bili u prednosti.

Glavni problem reprezentacije Poljske u drugom poluvremenu bila je činjenica da sem Mihala Jureckog, nijedan bek nije uputio šut ka golu.

Najzaslužniji za pobedu Hrvata bili su Ivano Balić i Domagoj Duvnjak sa po pet golova. Sa druge strane, Mihal Jurecki je postigao sedam pogodaka.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUKOMET: Karabatić torpedovao "ribare"

Izvor: Mondo, 30.Jan.2010

Sjajni bek postigao je devet golova, bez promašaja, a Francuska deklasirala Island u prvom polufinalu šampionata Evrope - 36:28. Drugog finalistu daće meč Hrvatska - Poljska od 16.30 časova.

Nastavak na Mondo...

Francuzi demolirali Island

Izvor: RTS, 30.Jan.2010

Nikola Karabatić postigao čak devet golova u ubedljivoj pobedi Francuske protiv Islanda u polufinalu Evropskog prvenstva u Austriji.Čak 15 odbrana golmana Tjerija Omejera. U dugom polufinalu Hrvatska vodi protiv Poljske. ..Rukometna reprezentacija Francuske plasirala se u finale Evropskog prvenstva,...

Nastavak na RTS...

Hrvati "preskočili" Poljake

Izvor: RTS, 30.Jan.2010

Odlična partija u drugom poluvremenu odvela Hrvatsku u finale Evropskog prvenstva. Hrvati savladali Poljake sa 24:21...Reprezentacija Hrvatske drugi je finalista Evropskog prvenstva u rukometu. Hrvati savladali Poljake sa 24:21 (9:10) u drugoj polufinalnoj utakmici...Utakmicu su odlično otvorili Poljaci,...

Nastavak na RTS...

Hrvatska i Francuska u finalu prvenstva Evrope u rukometu

Izvor: SrbijaNet.rs, 30.Jan.2010

U finalu ovogodišnjeg prvenstva Evrope za rukometaše sastaće se selekcije Francuske i Hrvatske. U prvom polufinalu Francuska je danas savladala Island sa 36:28 (16:14), dok je u drugoj polufinalnoj utakmici Hrvatska bila bolja od Poljske 24:21  (9:10). Finalna utakmica

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Francuzi i Hrvati za titulu

Izvor: Radio 021, 31.Jan.2010, 13:18

Rukometne reprezentacije Francuske i Hrvatske igraće danas u finalu Evropskog prvenstva u Austriji.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.