Pogbu nema ko da kupi?!

Izvor: Sportske.net, 03.Maj.2015, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogbu nema ko da kupi?!

Transfer nije izvestan i nema nikakve veze sa željama Juventusa. Šta je najveći problem?

Izvesno je da će priča o Polu Pogbi biti glavna tema prelaznog roka. Iz Juventusa su sinoć u trenucima slavlja nakon osvajanja nove titule ponovo poručili da nemaju nameru da prodaju Pogbu.

Ipak, Rajola pregovara sa zainteresovanim klubovima, za sada nema konkretnih ponuda, tačnije postojala je ona Pari Sen Žermena od oko 70 miliona evra koja neće ubediti Juventus.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />Italijani se nadaju da bi cena mogla da bude između 80 i 90 miliona, ako se uključe i ostali veliki klubovi, ili bolje da kažemo dobre platiše.

Ali, transfer nije tako izvestan kao što se čini, zbog Pogbinih zahteva.

On nije posebno raspoložen da zaigra u rodnom gradu, prema nekim navodima tražio je oko 13 miliona evra godišnje Pari Sen Žermenu koji je ustuknuo, moraće da vode i računa o fer pleju, jer bi to značilo da uz obeštećenje i porez Pogba košta više od 200 miliona evra.

Kako smo i pisali, Francuz gleda ka Barseloni koja bi mogla da postigne neku vrstu dogovora za leto 2016. No, i pored toga, trebalo bi da plati deo novca Juventusu koji i sam planira prelazni rok u odnosu na eventualnu prodaju svog bisera.

Siti je, najozbiljniji konkurent, makar tako tvrdi Rajola, no i oni bi morali da sruše svoj sistem plata. Pogba bi, ako su istinite priče da od "Građana" traži neverovatnih 320 000 funti nedeljno, postao plaćeniji od Vejna Runija, odnosno najplaćeniji igrač Premijer lige, ali i jedan od najpaćenijih na svetu. Iskreno, teško je verovati da može da uzme toliki novac, pa ove sume treba uzeti sa rezervom.

Siti bi svakako morao da sruši rekord Junajteda koji je prošlog leta isplatio više od 70 miliona evra za Anhela Di Mariju. Odlazak Turea bi otvorio mesto za Pogbu, ali neće biti lako naći ni klub za kapitena koji ima ogromnu platu, ali i smiriti duhove u svlačionici, ako Francuz dobije ogroman novac.

Junajted?

Njihova glavna meta je Bejl, za to su spremni da testiraju Real sa novim svetskim rekordom u transferu, oko 120 miliona evra, pa je jasno da Pogba nije opcija.

I Real ima druge planove, pa nije nemoguće da Pogba na kraju ostane u Juventusu. Jer, ne zaboravite, Juve će sa preko 300 miliona evra prihoda iz ove sezone biti sposoban da kupuje i bez prodaje Pogbe. Jasno, neće biti tako aktivni u prelaznom roku, verovatno će samo probati da dovedu Dibalu iz Palerma i Zazu iz Sasuola i sačuvati sadašnji tim.

Da ne bude tresla se gora?

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.