Pogba: Želim da budem kao Zidan

Izvor: Blic, 24.Nov.2014, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogba: Želim da budem kao Zidan

Francuski reprezentativac i član Juventusa Pol Pogba (21) izjavio je da mu je njegov sunarodnik Zinedin Zidan veliki uzor zbog svojih individualnh igračkih kvaliteta.

Iako ga najviše porede po stilu igre sa Jajom Tureom i Patrikom Vijerom, Pogba je ipak neko ko se više divi Zidanovim majstorijama i njegovom stilu igre. Pogbi prija interesovanje slavnog Real Madrida, ali kaže da je Juventus isto veliki klub kao što je i madridski:

"Bio sam u Mančester junajtedu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali sam ipak odlučio da dođem u Torino. Lepo mi je u Juventusu i dopada mi se stil života u Italiji. Real Madrid je veliki klub, ali i Juventus takođe. Radim svakodnevno i nadam se da ću jednoga dana postati igrač kao što je bio Zidan", rekao je Pogba za list "Gazeta delo sport".

Mladi Francuz karijeru je započeo u svojoj domovini u dresu Avra, za koji je nastupao u periodu od 2009. do 2011. godine, da bi potom prešao u redove "crvenih đavola", za koje je odigrao samo tri utakmice. Naredne sezone potpisao je ugovor sa torinskim Juventusom gde konačno dobija pravu šansu. Do sada je u 70 nastupa za "staru damu" postigao 13 pogodaka.

Za nacionalni tim Francuske odigrao je 22 meča i u pet navrata bio strelac.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.