Pobede favorita, razočarao Atletiko

Izvor: B92, 16.Sep.2009, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobede favorita, razočarao Atletiko

Odigrano je osam mečeva prvog kola Lige šampiona, a pobede su ostvarili Bajern, Man.Junajted, Volfsburg, Milan, Real i Čelsi.

Najveće iznenađenje je remi Atletika i Apoela u Madridu 0:0, a u drugom meču te grupe Čelsi je dobio Porto 1:0. u grupi A Juventus i Bordo su odigrali nerešeno 1:1, a Bajern je u Haifi savladao Makabi 3:0. Milan je slavio u Marseju 2:1, a uspešan je bio i Real u Cirihu (5:2). U grupi B Mančeter je pobedio Bešiktaš 1:0, a Volfsburg je bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bolji od CSKA 3:1.

Grupa A:

Juventus – Bordo 1:1

Jakvinta 63 - Plašil 75

Malo iznenađnje priredio je Bordo remijem u Torinu. U 63. minutu Vinćenco Jakvinta je iskoristio dodavanje Kanavara i matirao Ramea, ali je Jaroslav Plašila 12 minuta kasnije iz ofsajda izjednačio rezultat posle slobodnog udarca Gurkufa.

Makabi Haifa – Bajern 0:3

Van Bujten 64, Miler 85, 88

Frank Riberi konačno je počeo meč, ali Bajern je otpor Izraelaca slomio tek u drugom delu drugog poluvremena, nakon izlaska Francuza. U 65. minutu Mario Gomez je zaokupio pažnju odbrane Makabija, a Danijel van Bujten je postigao vodeći pogodak.

Domaći su imali dve solidne prilike za izjednačenje, pre nego što ih je Tomas Miler dokrajčio sa dva gola u finišu. Mladi napadač, otkrovenje trenera Luja van Gala, prvo je sjajnim udarcem sa ivice kaznenog prostora povisio na 2:0, a zatim je iskoristio Gomezovo dodavanje i postavio konačnih 3:0.

Grupa B: Pobeda Junajteda i Volfsburga

Bešiktaš – Mančester Junajted 0:1

Skols 77

Mančester Junajted, za koji je svih 90 minuta igrao Nemanja Vidić i dobio žuti karton, odigrao je solidan meč i došao do pobede protiv Bešiktaša. Odlučujući gol u Istanbulu postignut je u 77. minutu – Valensija je dodao do Nanija, čiji udarac je odbio golman Arikan, ali natrčao je Pol Skols i poslao loptu u mrežu.

Volfsburg – CSKA Moskva 3:1

Grafite 36, 41 (pen.), 87 - Džagoev 77

Najzaslužniji za pobedu Volfsburga u debitantskom meču u Ligi šampiona bio je trostruki strelac Grafite. Prvi gol Brazliac je postigao u 36. minutu, a pet minuta kasnije je iznudio i realizovao jedanaesterac za velikih 2:0.

U drugom poluvremenu nije bilo velikih prilika sve do 68. minuta, kada je srpski reprezentativac Miloš Krasić (igrao svih 90 minuta) prodro po desnoj strani, ali nije pogodio gol. U 76. minutu Alan Džagoev postigao je gol nade za Moskovljane, ali je Grafite na tri minuta do kraja osigurao 'zeleno-belima' sva tri boda.

Grupa C: Milan slavio u Marseju

Olimpik Marsej – Milan 1:2

Hajnce 49 - Inzagi 28, 74

Olimpik je sa velikim ambicijama ušao u duel sa uzdrmanim Milanom, ali su gosti iz Italije stigli do prednosti. Na klupi je ostao Ronaldinjo, a pre vodećeg pogotka 'roso-nera' dve dobre prilike propustio je Nijang. U 28. minutu Sedorf je centrirao, a Inzagi poslao loptu iza leđa Mandande. Činilo se da je u pitanju ofsajd, ali sudija nije reagovao, pa je Pipo 67. golom izbio na prvo mesto večne liste strelaca u evrokupovima.

Već na startu drugog dela igre domaći sitžu od izjednačenja – Hajnce je nadskočio Oda i poslao loptu kroz noge Storariju za 1:1. Lučo Gonsales, najveće pojačanje Marseja u prelaznom roku, propustio je veliku priliku pre nego što je Pipo Inzagi postigao odlučujući gol uprkos inicijativi domaćina.

Sedorf je centrirao 'spoljnom', a Inzagi je pravovremeno utrčao i iz neposredne blizine doneo svom timu sva tri boda.

Cirih – Real Madrid 2:5

Margairas 64 (pen.), Egerter 65 - Ronaldo 27, 89, Raul 34, Iguain 45, Guti 90

Real je rutinski stigao do trijumfa u Cirihu, a pitanje pobednika rešeno je već u prvom poluvremenu.

U 27. minutu Kristijano Ronaldo je iznudio slobodni udarac, a potom ga pretvorio u gol, prvi u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona. Šest minuta kasnije posle akcije Ronalda i Iguain, Raul je zatresao praznu mrežu i duplirao vođstvo 'kraljevskog' kluba. Dobru igru Iguain je krunisao u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena, kada je predriblao Tihinena i postigao treći gol na meču.

U samo dva minuta drugog poluvremena Švajcarci su postigli dva gola – prvo je Margairas realizovao penal pošto je Kasiljas oborio Alfonsa, a onda je Egerter pobegao Ronaldu i glavom sproveo loptu u gol.

Uprkos neizvesnom rezultatu, Real je kontrolisao zbivanja na terenu, što je rezultiralo sa dva gola u finišu (Ronaldo i Guti) i zasluženo ubedljivom pobedom.

Grupa D: Čelsi minimalno, 'nula' na Kalderonu

Čelsi – Porto 1:0

Anelka 48

Porto je pružio odličnu partiju na Stamford Bridžu, ali je i pored toga izgubio od Čelsija. Gol odluke pao je u 48. minutu – Anelka je pobegao Brunu Alvešu, Helton je odbranio njegov prvi pokušaj, ali se Francuz sjajno snašao i uprkos klizećem startu Pereire 'kiflom' pronašao put do mreže.

Utakmica je protekla u ofanzivnoj igri na obe strane, mada su Portugalci bili opasniji posle vodećeg pogotka 'Plavaca'. Ipak, odlučio je jedan gol, najviše zahvaljujući golmanima Čehu i Heltonu.

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović veoma dobro je odigrao ceo meč za Čelsi.

Atletiko Madrid – APOEL 0:0

Junak meča u Madridu bio je golman Kiprana Dionisis Kjotis, koji je u nekoliko navrata briljantno intervenisao i sprečio Aguera i Forlana da postignu gol. Sa druge strane, dve prilike imao je Hrisis, ali je ostalo 0:0.

Kompletni rezultati, utorak:

Grupa A:

Juventus – Bordo 1:1

Jakvinta 63 - Plašil 75

Makabi Haifa – Bajern 0:3

Van Bujten 64, Miler 85, 88

Grupa B:

Bešiktaš – Mančester Junajted 0:1

Skols 77

Volfsburg – CSKA Moskva 3:1

Grafite 36, 41 (pen.), 87 - Džagoev 77

Grupa C:

Olimpik Marsej – Milan 1:2

Hajnce 49 - Inzagi 28, 74

Cirih – Real Madrid 2:5

Margairas 64 (pen.), Egerter 65 - Ronaldo 27, 89, Raul 34, Iguain 45, Guti 90

Grupa D:

Čelsi – Porto 1:0

Anelka 48

Atletiko Madrid – APOEL 0:0

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Liga Šampiona – Grupa A

Izvor: Sportske.net, 15.Sep.2009, 08:40

Derbi Grupe A igra se u Torinu gde Juventus, bez Brazilca Dijega, dočekuje francuski Bordo u kompletnom sastavu. Šampion Izraela, Makabi, domaćin minhenskom Bajernu.

Nastavak na Sportske.net...

Čelsi bolji od Porta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2009

LONDON - Fudbaleri engleskog Čelsija pobedili su večeras u Londonu ekipu Portoa sa 1:0 u utakmici prvog kola Grupe D Lige šampiona, dok je Atletiko u Madridu odigrao bez golova sa kiparskim Apoelom...Londonski "plavci" su do trijumfa nad Portom došli uz dosta problema, pošto gosti nisu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.