Petina kontrolisanih radnika radi na crno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2017, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petina kontrolisanih radnika radi "na crno"

Inspektorat za rad sproveo je dvodnevne nadzore na gradilištima, u hotelima, hostelima, motelima i ugostiteljskim objektima širom Srbije, te je kod 759 kontrolisanih poslodavaca zatekao 2.348 radnika, od kojih je skoro petina, odnosno 461, bila angažovana "na crno".

Neprijavljeni radnici su otkriveni kod skoro polovine poslodavaca, odnosno kod 324 njih, a najdrastičniji primeri utvrđeni su na dva gradilišta u Nišu, na kojima su svi zatečeni -17 radnika, bili angažovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "na crno", kao i u jednom ugostiteljskom objektu u Kruševcu, u kome od 14 zatečenih radnika 10 nije bilo prijavljeno.

Zatim, u ugostiteljskom objektu u Kragujevcu svih sedam radnika je radilo "na crno", što je bio slučaj i u dva restorana u Kraljevu i Vrnjačkoj Banji, gde su takođe svi zatečeni radnici, po pet bili neprijavljeni.

Inspekcija je, zbog utvrđenih prekršaja podnela ukupno 59 prekršajnih prijava, izdala dva prekršajna naloga i donela 192 rešenja za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na gradilištima i u ugostiteljstvu petina radnika na crno

Izvor: N1 televizija, 10.Apr.2017

Inspektorat za rad saopštio je da je tokom dvodnevnog nadzora na gradilištima, u hotelima, hostelima, motelima i ugostiteljskim objektima širom Srbije, kod 759 kontrolisanih poslodavaca zatečeno 2.348 radnika, od kojih je skoro petina angažovanih "na crno"...U saopštenju Inspektorata za rad, precizirano...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.