Partizan razbio Radnički 26 razlike

Izvor: B92, 24.Nov.2013, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan razbio Radnički 26 razlike

Košarkaši Partizana NIS deklasirali su Radnički u Kragujevcu 92:66, u derbi meču devetog kola ABA lige.

Crno-beli su krajem prve četvrtine stekli dvocifrenu prednost koju su zahvaljujući sjajnom šutu u nastavku uvećali na na maksimalnih +29.

Briljirao je Bogdan Bogdanović sa 22 poena (4/4 dva, 4/8 tri), 8 asistencija i 3 skoka, a pratili su ga Žofri Lovernj (17p, 5as, 5sk), Dejan Musli (12p, 7sk) i Boris Dalo (11p, 4uk).

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan je dobro otvorio meč u Jezeru, trojkom Bogdanovića poveo je 7:3, ali je Radnički održao egal trojkama Kalinića i Silija. Polovinom perioda Partizan preuzima kontrolu preko, Lovernj veže pet poena, a seriju produžava Milosavljević sa 14:7, pa Nikolić traži tajm-aut. Minut odmora doneo je Radničkom smanjenje zaostatka na 16:11, ali su brzo crno-beli napravili novu seriju, ovaj put poenima bekovskog tandema Milosavljevi-Bogdanović za prvu dvocifrenu prednosti, a sjajan prvi period Bogdanović je zaključio drugom trojkom za 25:13.

Bogdanovoć je bio perfektan u prvih deset minuta sa 10 poena bez promašaja iz igre (1/1 dva, 2/2 tri), 3 asistencije, 2 skoka i ukradenu loptu za sjajni indeks korisnosti 16.

Na startu drugog perioda Bogdanović beleži prvi promašaj, ali iskorak prave centri Gagić i Musli te odvode crno-bele na +15 (31:16). U nastavku meča Radnički je pokušao da se trojkama vrati brzo u rezultatski život, ali su promašaji Mlađana, Dimića i Kalinića pomogli Partizanu da preko centara održava prednost. Krajem perioda crno-beli su još bolje reagovali na nešto bržu igru, dodatno su povećali prednost koja je posle nove trojke Bogdanovića iznosila 21 poena razlike (41:20). U finišu perioda crno-beli su malo usporili, stao ih je i šut, ali su ipak zadržali ogromnu prednost te sa 45:27 otišli na odmor.

Ništa se nije promenilo ni u trećem periodu, Partizan je pogađao sa svih pozicija - Andrić, Dalo, Bogdanović, a trojku je ubacio i Lovernj, pa su crno-beli lako održavali prednost i dodatno je uvećali, pa su pred poslednji period vodili 67:40. Početkom poslednjeg perioda Partizan odlazi na +29, ali Radnički konačno pravi seriju koševa, te poenima Dimića, Lešića i Marinovića smanjuje na 69:51. U narednih nekoliko minuta Radnički konačno uspeva da preuzme kontrolu te smanjuje na 75:61, ali Bogdanović i Lovernj sa dve trojke u dva napada okončavaju ovaj poslednji trzaj domaćina.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan razbio Radnički 26 razlike

Izvor: B92, 24.Nov.2013

Košarkaši Partizana NIS deklasirali su Radnički u Kragujevcu 92:66 (25:13, 20:14, 22:13, 25:26), u derbi meču devetog kola ABA lige...Crno-beli su krajem prve četvrtine stekli dvocifrenu prednost koju su zahvaljujući sjajnom šutu u nastavku uvećali na maksimalnih +29...Briljirao je Bogdan Bogdanović...

Nastavak na B92...

Transparent "Grobara" u čast preminulog navijača Radničkog!

Izvor: Sportske.net, 24.Nov.2013

Pristalice KK Partizan koje su se okupile u hali "Jezero" izmamile su aplauze svih koji su došli na derbi 9. kola ABA lige transparentom kome su odali počast preminulom navijaču Radničkog Todorović Dušanu.

Nastavak na Sportske.net...

"Valjak" kroz "Jezero" kao kroz sir!

Izvor: Sportske.net, 24.Nov.2013

Košarkaši Partizana prekinuli su neugodnu seriju poraza na gostovanju u Kragujevcu i pobedom nad Radničkim vratili se na lidersku poziciju Regionalne košarkaške lige barem do završetka drugog srpskog derbija koji se u ponedeljak igra u "Pioniru".

Nastavak na Sportske.net...

Navijači Radničkog i Partizana odali poštu Dušanu Todoroviću (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 25.Nov.2013, 00:25

Derbi devetog kola ABA lige između Radničkog i Partizana NIS u kragujevačkom „Jezeru“ protekao je u tužnoj atmosferi.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.