Partizan i Zvezda napadaju Evropu

Izvor: B92, 16.Okt.2013, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan i Zvezda napadaju Evropu

Košarkaši Partizana NIS i Crvene zvezde Telekom počinju u četvrtak sezonu u Evropi mečevima protiv Barselone i Lokomotive.

"Crno-beli" od 21:00 gostuju jednom od favorita takmičenja Barseloni, bez imperativa pobede, ali podsvesno se nadajući reprizi 2010. godine.

Nešto ranije, u 19 časova počinje spektakl u Areni kada će Zvezda posle 14 godina odigrati prvi meč u EL, protiv Lokomotive Kubanj.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je uoči >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gostovanja Blaugrani da njegov tim može da doživi neuspeh samo ako ne pruži maksimum. Njegov kolega Šavi Paskval smatra da je Partizan tim sa karakterom koji može da iznenadi njegovu Barselonu.

Posle decenije i po "crveno-beli" će konačno biti deo evropske elite, a u Kombank Areni očekuje sve više skoro 20.000 navijača, kojima će kapije biti otvorene od 16:30 časova.

Trener Zvezde Dejan Radonjić očekuje pobedu u vreloj atmosferi, a podršku sa tribina kao ključan faktor istakao je i kapiten Marko Simonović. Svoju šansu u Areni vide i Rusi, tvrdi trener ekipe iz Kubanja Jevgenij Pašutin.

Posle godinu dana pauze na scenu se vraća Željko Obradović koji sa Fenerbahčeom kreće iz Kijeva, gde očekuje veliku motivaciju debitanta Budiveljnika. U drugom meču Partizanove grupe CSKA gostuje još jednom početniku Nanteru, od koga Etore Mesina očekuje mnogo entuzijazma.

U derbiju prvog kola Zvezdine grupe, Laboral Kuča čeka Makabi, a Fernando San Emeterio smatra da su kontre ključ protiv Izraelaca. U drugom meču Panatinaikos gostuje Lijetuvos Ritasu, u čijem dresu se posle dve sezone u EL vraća Milenko Tepić, baš protiv kluba sa kojim je postao šampion Evrope 2011.

Jedan od interesantnijih mečeva prvog kola igraće se u Istanbulu, gde Anadolu Efes dočekuje Amporio Armani. Duško Savanović upozorava da njegov tim ne sme potceniti ekipu iz Milana.

Sezonu 2013/2014 u Evroligi pobedama u sredu otvorili su Bamberg i Galatasaraj.

Evroliga, 1. kolo:

četvrtak:

18:00 Budiveljnik – Fenerbahče

19:00 Crvena zvezda Telekom – Lokomotiva

20:00 Anadolu Efes – Emporio Armani

20:45 Nanter – CSKA

20:45 Lijetuvos Ritas – Panatinaikos

20:45 Laboral Kuča – Makabi Elektra

21:00 Barselona – Partizan NIS

petak:

18:45 Žalgiris – Real Madrid

19:15 Štelmet – Bajern Minhen

20:30 Olimpijakos – Unikaha

sreda:

Brose Baskets – Strazbur 84:70

Montepaski – Galatasaraj 75:84
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Telekom Srbija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan i Zvezda napadaju Evropu

Izvor: B92, 16.Okt.2013

Košarkaši Partizana NIS i Crvene zvezde Telekom počinju u četvrtak sezonu u Evropi mečevima protiv Barselone i Lokomotive..."Crno-beli" od 21:00 gostuju jednom od favorita takmičenja Barseloni, bez imperativa pobede, ali podsvesno se nadajući reprizi 2010. godine...Nešto ranije, u 19 časova...

Nastavak na B92...

Šilb: Eksplodiraću uz "lude" navijače

Izvor: Sportal.rs, 17.Okt.2013, 12:57

Košarkaši Crvene zvezde Telekom su u sredu veče održali trening u "Kombank areni" pred premijerni meč u Evroligi protiv Lokomotive Kubanj u četvrtak od 19 časova.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.