Sreda, 16.10.2013.

22:40

Partizan i Zvezda napadaju Evropu

Košarkaši Partizana NIS i Crvene zvezde Telekom počinju u četvrtak sezonu u Evropi mečevima protiv Barselone i Lokomotive.

Izvor: AK

Default images

"Crno-beli" od 21:00 gostuju jednom od favorita takmičenja Barseloni, bez imperativa pobede, ali podsvesno se nadajući reprizi 2010. godine.

Nešto ranije, u 19 časova počinje spektakl u Areni kada će Zvezda posle 14 godina odigrati prvi meč u EL, protiv Lokomotive Kubanj.

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je uoči gostovanja Blaugrani da njegov tim može da doživi neuspeh samo ako ne pruži maksimum. Njegov kolega Šavi Paskval smatra da je Partizan tim sa karakterom koji može da iznenadi njegovu Barselonu.

Posle decenije i po "crveno-beli" će konačno biti deo evropske elite, a u Kombank Areni očekuje sve više skoro 20.000 navijača, kojima će kapije biti otvorene od 16:30 časova.

Trener Zvezde Dejan Radonjić očekuje pobedu u vreloj atmosferi, a podršku sa tribina kao ključan faktor istakao je i kapiten Marko Simonović. Svoju šansu u Areni vide i Rusi, tvrdi trener ekipe iz Kubanja Jevgenij Pašutin.

Posle godinu dana pauze na scenu se vraća Željko Obradović koji sa Fenerbahčeom kreće iz Kijeva, gde očekuje veliku motivaciju debitanta Budiveljnika. U drugom meču Partizanove grupe CSKA gostuje još jednom početniku Nanteru, od koga Etore Mesina očekuje mnogo entuzijazma.

U derbiju prvog kola Zvezdine grupe, Laboral Kuča čeka Makabi, a Fernando San Emeterio smatra da su kontre ključ protiv Izraelaca. U drugom meču Panatinaikos gostuje Lijetuvos Ritasu, u čijem dresu se posle dve sezone u EL vraća Milenko Tepić, baš protiv kluba sa kojim je postao šampion Evrope 2011.

Jedan od interesantnijih mečeva prvog kola igraće se u Istanbulu, gde Anadolu Efes dočekuje Amporio Armani. Duško Savanović upozorava da njegov tim ne sme potceniti ekipu iz Milana.

Sezonu 2013/2014 u Evroligi pobedama u sredu otvorili su Bamberg i Galatasaraj.

Evroliga, 1. kolo:

četvrtak:
18:00 Budiveljnik – Fenerbahče
19:00 Crvena zvezda Telekom – Lokomotiva
20:00 Anadolu Efes – Emporio Armani
20:45 Nanter – CSKA
20:45 Lijetuvos Ritas – Panatinaikos
20:45 Laboral Kuča – Makabi Elektra
21:00 Barselona – Partizan NIS

petak:
18:45 Žalgiris – Real Madrid
19:15 Štelmet – Bajern Minhen
20:30 Olimpijakos – Unikaha

sreda:
Brose Baskets – Strazbur 84:70
Montepaski – Galatasaraj 75:84

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Planiran državni udar? Hitna reakcija

Nemačka policija je u utorak ujutro sprovela nove racije protiv ekstremno desničarskog pokreta "građani rajha", a osumnjičeni su navodno povezani sa ranijim planom državnog udara.

13:37

11.6.2024.

1 d

Svet

Beže: Naredili su masovnu mobilizaciju

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski prokomentarisao je rastuću mobilizaciju u Ukrajini i reakciju javnosti, rekavši da Ukrajinci, ako žele da sačuvaju zemlju, moraju da je brane.

21:47

11.6.2024.

1 d

Podeli: