Partizan doveo i Dragana Spasića

Izvor: B92, 24.Dec.2010, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan doveo i Dragana Spasića

Srbija će i u 2011. godini imati profesionalni biciklistički tim koji će u stvari biti reprezentacija Srbije.

Dogovorom Partizana, Bicklističkog saveza Srbije i Bicklističkog saveza Beograda kao i još nekih klubova formirana je jaka ekipa koja ima cilj da sakupi bodove za olazak na Olimpijske igre 2012.

Tim će se zvati Partizan "Pauer muv" i imaće osam vozača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa srpskom licencom i još po četiri takmičara sa švajcarskim i grčkim licencama.

Ekipi su se priključila dvojica sjajnih srpskih reprezentativaca Nebojša Jovanović (vratio se iz praške Sparte) i Dragan Spasić (došao iz Železničara MBN). Iz prošlogodišnjeg profi tima Partizan Srbija voziće Ivan Stević, Esad Hasanović, Nikola Kozomara, Jovan Zekavica i Nikola Stefanović, a iz juniorskog pogona prekomandovan je Filip Pavlović.

Žolt Der je prešao u kragujevački Radnički, a Svetislavu Blagojeviću i Belorus Eugeniju Sobalu ’crno-beli’ su se zahvalili na saradnji. Od stranaca, profi karijeru u Milramu imao je Švajcarac Kristofer Šmit, tu je i Nikolas Vinter kao i još dvojica takmičara iz Švajcarske, dok od četvorice Grka sa Krita, dvojica su dobri takmičari sa lepim iskustvom na pisti, dok su Ejagevas Karijagijanikis i Dimitrios Papaderos klasični vozači u drumskom biciklizmu.

"Očekujemo podršku i od Ministarstva omladine i sporta Srbije sa kojim sarađujemo i u organizaciji trke Banjaluka – Beograd, jer je cilj ove ekipe da sakupi dovaljno bodova i da Srbija bude među 24 nacije Evropa tura na kraju 2011. i da imamo predstavnike na OI u Londonu. Mislim da imamo dobar tim, odličan program sa mnogo trka u Evropi, jer se samo bodovi sa tih trka računaju za rang listu. Nadam se da ćemo, kada budemo podvlačili crtu ispod bilansa nove sezone imati razloga za slavlje", rekao je direktor kluba Branko Banović.

"Naravno ima dosta poziva i za trke u Južnoj Americi i Aziji, a progam je napravljen uz konsultacije sa selektorom Radišom Čubrićem koji je i jedan od menadžera ekipe. Dolazak Spasića i posebno Jovanovića nam mnogo znači, obojica imaju bogato iskustvo i veliki su borci. Jovanović se uspešno oporavio od teške povrede zadobijene letos na trci u Češkoj i mislim da će u narednoj sezoni biti onaj stari", objasnio je Banović.

Menadžeri su i Dušan Banović, Aleksandar Nikačević, Žak Žalidon (Švajcartska) i Saša Gajičić, selekor srpske juniorske reprezentacije. Glavni sponzor „Pauer muv" je švajcarska firma koja se bavi prodajom bicikala, delova i opreme na veliko, a ima i agenciju za organizaciju ciklo tura i obezbeđivanje poziva za trke. U sponzorskom pulu je i srpska „Ciklo Manija internešenel" čiji je vlasnik nekadašnji profesionalac Zoltan Tarjan. Bicikli će se praviti po meri za sve vozače i biće firme „Pauer muv", a oprema ostaje „Leda sport".

"Partizan će u 2011. posebnu pažnju posvetiti i kadetskoj ekipi u kojoj imamo osam vozača rođenih 1995. i trojicu rođenih 1996. godine. Tu su Luka Kotur, Mitić i Panić. Takođe, imamo i ekipu sa pet juniora, među kojima je i talentovani Nikola Mihajlović. Planiramo da se okupimo 10. jaunara sledeće godine. Pripreme će biti ili u Crnoj Gori ili na Kritu. Imamo odličnu saradnju sa kritskim trenerima, uostalom četvorica biciklista su sa Krita, i razmotrićemo i ponudu da jedan deo programa sprovedemo i na ovom sunčanom ostrvu, gde su preko zime sjajni uslovi za rad", dodao je Branko Banović.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Partizan se pojačao

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Dec.2010

. Kako je Sportski Žurnal najavio pre izvesnog vremena, biciklistički klub Partizan, ovog puta u švajcarsko–grčko–srpskoj saradnji, imaće respektabilnu ekipu za 2011. godinu. Za profesionalni biciklistički tim iz Beograda, u izbornoj sezoni za OI u Londonu, voziće praktično cela reprezentacija...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.