Pada rekord učesnika u polumaratonu i maratonu

Izvor: Press, 16.Apr.2014, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pada rekord učesnika u polumaratonu i maratonu

Deset dana pre početka trke prijavilo se 3.050 učesnika iz 52 zemlje sveta, što je za 200 takmičara više u odnosu na prošlogodišnji rekord (2.850).
"Do sada najveći broj trkača prijavljivao se u poslednjoj sedmici pred maraton. Prošle godine u prijavnom centru, koji će i ove godine biti na Trgu Nikole Pašića od 21. do 26. aprila, prijavilo se gotovo 2.000 trkača, tako da u ovom trenutku ne možemo da prognoziramo broj učesnika", rekao je direktor Beogradskog maratona >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Dejan Nikolić.
Dugu godinu zaredom u okviru projekta "Maturanti maratonc" trčaće 112 učenika iz šest škola, otkrio je profesor Zemunske gimnazije Saša Porubski.
"Učenici prva tri razreda trčaće polumaraton, a maturanti maraton. U projekat smo krenuli vođeni idejom da našim učenicima omogućimo da se na pravi način bave prihvatljivijom i najmasovnijom rekreativnom delatnošću i da uvide svoju vrednost koja se meri sposobnošću, a ne veštinama. Želja nam je da i da razvijemo takmičarski duh i rivalitet između pojedinaca i između škola", rekao je Porubski.
Beogradski maraton biće održan u nedelju, 27. aprila.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beogradski maraton obara rekord!

Izvor: Telegraf.rs, 16.Apr.2014

Deset dana pre početka trke prijavilo se 3.050 učesnika iz 52 zemlje sveta, što je za 200 takmičara više u odnosu na prošlogodišnji rekord kada je bilo 2.850 trkača

Nastavak na Telegraf.rs...

Budi human – imaš jedan dan da promeniš nešto!

Izvor: Tracara.com, 17.Apr.2014, 16:49

U okviru svog učešća na 27. Beogradskom maratonu, dobrotvorna organizacija BELhospice prikuplja sredstva za zbrinjavanje pacijenata terminalno obolelih od raka, uz pomoć građana koji se prijavljuju da u trci učestvuju u BELhospice timu. Ove godine, ukoliko se putem donacija prikupi suma od 15.000...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.