PSŽ ne staje, pao i Monako uz debi Di Marije

Izvor: B92, 30.Avg.2015, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSŽ ne staje, pao i Monako uz debi Di Marije

Fudbaleri Pari Sen Žermena nastavili su sa dominacijom u francuskom prvenstvu četvrtom pobedom od početka sezone.

Trostruki uzastopni šampion Lige 1 je u četvrtom kolu savladao Monako sa 3:0 u gostima i tako zadržao maksimalan učinak.

PSŽ je jedini klubu koji nije izgubio, a ekipa Lorana Blana nije primila ni gol, pa ima tri boda više od drugoplasiranog Remsa, dok su ’Kneževi’ pali na 13. poziciju sa pet bodova.

Parižani su krenuli silovito od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvog minuta i već posle pola sata bilo je 3:1 u propuštenim prilikama. Sa jedne strane promašivali su Zlatan Ibrahimović i Lukas Mura, dok je sa druge neprecizan bio Stefan El Šaravi.

Šveđanin i Italijan razmenili su po još jedan promašaj pre nego što je Edinson Kavani u 57. minutu načeo domaćina. Sa leve strane odlično je centrirao Blez Matuidi, a Urugvajac još bolje skočio ispred Rikarda Karvalja i sa nekih šest-sedam metara zakucao loptu glavom u rašlje gola Subašića.

’Sveci’ su nastavili sa promašajima, ali je Kavani svojim drugim golom rešio pitanje pobednika u 73. minutu. Ibra je povukao kontru, jednim dodavanjem probušio je odbranu Monaka, a Kavani je rutinski poslao u suprotni ugao.

Anhel di Marija debitovao je za PSŽ ušavši u 66. minutu umesto Mure, a u finišu meča je sjajnom asistencijom omogućio Esekijelu Laveciju da postavi konačnih 3:0. Di Marija je maltene bez gledanja poslao fantastičnu dugu loptu od 50 metara koja je pala ispred Lavecija, koji je sa ivice kaznenog zakucao u mrežu.

Liga jedan, četvrto kolo:

nedelja:

Sent Etjen – Bastija 2:1

Bordo – Nant 2:0


Monako – PSŽ 0:2

subota:

Anžer – Nica 1:1

Kaen – Lion 0:4

Troj – Monpelje 0:0

Lil – Ažaksijo 1:0

Rems – Lorijen 4:1

Ren – Tuluz 3:1

petak:

Gengan – Olimpik Marsej 2:0

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.