PREMIJER: Junajted ponovo u leru

Izvor: Mondo, 20.Okt.2014, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREMIJER: Junajted ponovo u leru

U poslednjoj utakmici osmog kola Premijer lige Vest Bromvič Albion i Mančester junajted podelili bodove 2:2. Felaini i Blind postigli prve golove u Premijer ligi za "đavole".

Mančester junajted u sledećem kolu dočekuje strašni Čelsi, a zatim ide u komšiluk da odmeri snage sa Sitijem. Uvertira za dva velika derbija nije bila baš najbolja.

"Crveni đavoli" su na gostovanju u Vest Bromviču izbegli poraz u 87. minutu, kada je Dalej Blind postigao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svoj "prvenac" za klub čiji je član od ove sezone. Junajted je uspeo da sačuva tradiciju, jer nikada u Premijer ligi nije izgubio u Vest Brmiviču.

Konačan rezultat bio je 2:2 (1:0)!

Ipak, prekinuta je serija Luja van Gala od dve vezane pobede, izvojevanih na Old Trafordu protiv Vest Hema i Evertona. Umesto još jednog krupnog koraka ka vrhu, Junajted je tek za pola koraka pobegao Arsenalu, Svonsiju, Totenhemu i Stouku.

Stefan Sesenjon postigao je fenomenalan gol u osmom minutu. Fudbaler iz Benina doveo je VBA do prednosti vrlo preciznim udarcem u rašlje sa ivice kaznenog prostora, pošto je prethodno dobio loptu sa desne strane. De Hea je kapitulirao već u uvodnim trenucima meča.

Ander Erera izgubio je poverenje Holanđanina, pa je na poluvremenu ostao u svlačionici. Umesto njega na terenu se pojavio Maruan Felaini. Belgijancu su bila dovoljna samo tri minuta u igri da se upiše u strelce (prvi gol u sezoni) i da donese izjednačenje Junajtedu.

U jeku naleta "đavola" i posle ispucavanja De Hee, sevnula je kontra Vest Broma i novo vođstvo. Saido Berahino je "očas posla" bio spojen sa golom, mogao je da vuče loptu još nekoliko metara, ali se odlučio da sa 20-ak metara gađa golmanov levi ugao i bio je hirurški precizan.

VBA je u 66. minutu poveo 2:1.

Tim iz Mančestera nastavio je sa napadima, koji su uglavnom bili jalovi, ali bilo je i lepih prilika. Robin van Persi je pogodio stativu i to je trenutak kada su gosti bili najbliži golu... Sve do 87. minuta.

Blind je iskoristio ko zna koju gužvu u kaznenom prostoru domaćina i konačno pogodio mrežu.

Junajted do kraja utakmice praktično nije izašao iz šesnaesterca VBA, ali nije uspeo da postigne treći gol.
Pogledaj vesti o: Manchester United

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Premijer liga: Junajted izborio bod

Izvor: Sportal.rs, 20.Okt.2014

Dva puta je Vest Bromvič Albion vodio, ali je na kraju Manečster junajted ipak osvojio bod u poslednjem meču osmog kola Premijer lige - 2:2. "Đavoli" su osvajanjem jednog boda posle ovog kola na osmom mestu na tabeli, a VBA  zauzima 14. poziciju...Luj van Gal nije mogao da računa na Vejna Runija,...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.