PL: Gužva na vrhu tabele, Sitiju bod na Etihadu

Izvor: B92, 23.Okt.2016, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PL: Gužva na vrhu tabele, Sitiju bod na Etihadu

Fudbaleri Mančester Sitija odigrali se nerešen meč sa Sautemptonom na Etihadu u devetom kolu Premijer lige – 1:1 (0:1).

Ekipa Pepa Gvardiole nije uspela da posle tri utakmice ostvari pobedu, pa sada deli prvo mesto sa Arsenalom i Liverpulom, dok je Sautempton na osmoj poziciji.

Strelci na meču bili su Nejtan Redmond u 27. i Kileči Ihenačo u 55. minutu utakmice.

Tokom prvi 45. minuta igre ekipe nisu pokazale atraktivan fudbal na Etihadu. Nesigurnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbrane fudbalera Sitija i dobrog presinga ’svetaca’ dovele su do vođstva gostujućeg tima.

Sautempton je u 27. minutu poveo golom Redmonda posle greške odbrane 'građana', odnosno nesporazuma između Džona Stonsa i Vinsenta Kompanija, pa je 22-godišnji fubaler lako matirao Klaudija Brava.

Bivši fudaler Evertona mogao je da ispravi svoju grešku i da postigne pogodak za izjednačenje, ali je pomoćni sudija doneo diskutabilnu odluku i signalizarao ofsajd.

Pep Gvardiola je u nastavku meča morao da reaguje pa je umesto Kevina de Brujnea ubacio Kelečija Ihenača što se pokazalo odličnim potezom španskog stručnjaka. Mladi napadač je, samo devet minuta od ulaska u igru, posle sjajne lopte Leroja Sanea, a potom i greške odbane ekipe Kloda Puela izjednačio u 54. minutu.

Od tog trenutka ’građani’ su imali veći posed lopte i bili opasniji pred golom Frastera Frostera. Srpski fudbaler Dušan Tadić izašao je iz igre u 70. minutu kada ga je zamenio Bufalo.

Do kraja utakmice smenjivale su se šanse i na jednoj i na drugoj strani. Ipak u poslednjim minutima prava drama pred golom gostujućeg tima, nekoliko pokušaja igrača Pepa Gvardiole koje nisu rezultirale golom, pa su na kraju podelile bodove na Etihadu.

U narednom kolu ’građani’ gostuju Vest Bromiču, dok će ’sveci’ ugostiti ekipu Čelsija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sitiju bod na Etihadu

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Okt.2016

Fudbaleri Mančester Sitija odigrali se neriješen meč sa Sautemptonom na Etihadu u devetom kolu Premijer lige – 1:1 (0:1)...Ekipa Pepa Gvardiole nije uspjela da poslije tri utakmice ostvari pobjedu, pa sada dijeli prvo mjesto sa Arsenalom i Liverpulom, dok je Sautempton na osmoj poziciji...Strijelci...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.