Olimpijakos zakazao majstoricu u Pireju!

Izvor: Sportske.net, 28.Apr.2017, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olimpijakos zakazao majstoricu u Pireju!

Košarkaši Olimpijakosa slavili su protiv Efesa u Istanbulu i tako izjednačili rezultat u seriji.

Izabranici Janisa Sferopulosa došli su do drugog trijumfa u seriji i tako poravnali na 2:2, kako su u drugom meču u "Abdi Ipekči Areni" slavili sa 62-74.

Efes je bolje otvorio meč, dobili su prvu deonicu sa 21-14, delovalo je da su na pragu Fajnal fora.

Ipak, u nastavku se Olimpijakos vraća, dobijaju drugi kvartal i na odmor odlaze sa četiri poena >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << deficita.

U trećoj deonici se razigrao i Printezis, te su gosti iz Pireja uspeli da u potpunosti istope prednost domaćina i u odlučujući period utakmice uđu izjednačeni sa rivalom.

Raspalo se sve u igri Efesa u poslednjih 10 minuta, nisu Perasovićevi izabranici ništa mogli da pogode, sa druge strane je smiren bio Bili Spanulis, te je Olimpijakos stekao veliku prednost već sredinom kvaratala i na kraju upisao vredan trijumf, te će se u svojoj dvorani boriti za plasman na Fajnal for.

Postigli su košarkaši Efesa svega osam poena u poslednjoj četvrtini, u rasponu od skoro pet minuta u tom kvartalu nisu mogli da postignu nijedan poen, Olimpijkos je zaključao koš i izborio majstoricu.

Igrač utakmice naravno iskusni Vasilis Spanulis, meč je završio sa 18 poena i četiri asistencije, pratili su ga Jorgos Printezis sa 11 poena, kao i Erik Grin sa 10.

Nikola Milutinov je pružio još jednu partiju za zaborav, nije uspeo da se upiše u strelce za tri minuta na parketu, a pritom je napravio dva faula i imao jednu izgubljenu loptu.

Kod Efesa jedini raspoložen bio je Džejson Grejndžer sa 17 poena i osam skokova, ostali su potpuno podbacili, najbliži pratilac Urugvajcu bio je Derik Braun sa devet poena, dok je Danston dodao sedam poena i 11 skokova.

Ranije danas je megdan sa Fenerom na Fajnal foru zakazala ekipa madridskog Reala, koja je po drugi put zaredom savladala Darušafaka u Istanbulu i tako slavila sa 3:1 u seriji.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EVROLIGA, TOP 8: Olimpijakos izborio majstoricu (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 28.Apr.2017

Košarkaši Olimpijakosa savladali su Anadolu Efes na gostujućem terenu 74:62, i tako poravnali na 2-2 u seriji, pa će peti meč dati poslednjeg učesnika završnog turnira ovogodišnjeg izdanja Evrolige koji će biti održan u Istanbulu.. Bolje je Efes otvorio meč i imao je prednost tokom čitavog...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.