Ol-star: Farid 40p, Bolt zakucao

Izvor: B92, 16.Feb.2013, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ol-star: Farid 40p, Bolt zakucao

Protekle noći počeo je NBA Ol-star vikend u Hjustonu, a prvo veče obeležio je igrač Denver Nagetsa Kenet Farid.

Sjajni centar predvodio je tima Čarlsa Barklija u meču "Zvezda u usponu" sa 40 poena i 10 skokova, do pobede nad ekipom Šekila O'Nila sa 163:135.

Farid je imao skoro savršeih 18 od 22 iz igre, te je MVP titulom počeo vikend tokom kojeg će da se takmiči i u zakucavanju. Ol-star veče otvoreno je duelom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvezda u kojem je Jusein Bolt ispunio obećanje i zakucao, veoma atraktivno.

Po 20 poena ubacili su Kavaj Leonard (Sana Antonio) i Tristan Tompson (Klivlend) koji je imao i 10 skokova, dok je plejmejker Sakramenta Ajzea Tomas učestvovao sa 18 poena, 10 asistencija i 5 skokova. Prvi Crnogorac na Ol-staru Nikola Vučević (Orlando) imao je 15 poena i 4 skoka, po 12 su ubacili Bredli Bil i Aleksej Šved.

O'Nilovu ekipu predvodio je Karji Irving (Klivlend) sa 32 poena uz po 6 skokova i asistencija, dok je 23 poena ubacio njegov saigrač iz Kavsa Dion Veiters uz samo jedan promašaj iz igre (11/12). Najbolji ruki ove sezone Demijan Lilard učestvovao je sa 18 poena i 5 asistencija.

Duelu momaka koji igraju svoju prvu, odnosno drugu sezonu u NBA ligi prethodio je meč VIP zvanica koji je obeležio najbrži čovek sveta, Jamajčanin Jusein Bolt.

On je u najavi ovog vikenda obećao da će da zakuca na meču, i to obećanje je ispunio. Bolt se krajem prve četvrtine sjajno okačio sa dve ruke i podigao dvoranu na noge. Prilikom akcije jeste napravo nekoliko koraka više nego što je dozvoljeno, ali ništa više nego što to često radi LeBron Džejms, pa i ostale NBA zvezde.

Evo kako kuca najbrži čovek planete:

Ol-star vikend u Hjustonu nastavlja se u noći između subote i nedelje, kada su na programu takmičenja u veštini, šutiranju trojki i zakucavanju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nove NBA zvezde: Barklijeva ekipa bolja od Šekove u spektaklu sa 298 koševa /video/

Izvor: Blic, 16.Feb.2013

Ol-star vikend u Hjustonu počeo je spektakularnim susretom novih zvezda NBA lige, a ekipa koju je odabrao slavni Čarls Barkli je sa 163:135 savladala tim čiji je "selektor" bio Šekil O'Nil...U zvezdu večeri izrastao je Kenet Farid, koji je do 40 ubačenih poena stigao promašivši tek četiri od...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.