Objavljen lok-aut u NBA!

Izvor: Sportski Žurnal, 30.Jun.2011, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen lok-aut u NBA!

NBA zvaničnici i vlasnici klubova kao što se očekivalo objavili su lok-aut (štrajk igrača). Ni poslednji sastanak u Njujorku (trajao nekoliko časova) Unije igrača i vodećih ljudi elitne lige nije urodio plodom, jaz je preveliki.
Stari kolektivni ugovor je istekao, nema procene kada bi mogao da bude obezbeđen novi što može da ugrozi i narednu sezonu. Najavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << su pregovori za dve do tri nedelje. Procene stručnjaka govore da neće uslediti tako loš scenario kao u 1998. kada je odigrano samo 50 utakmica bez ol-star vikenda.
Vredno je istaći da kolektivni ugovor praktično predstavlja dogovor vlasnika klubova i igrača o podeli zarade (ulaznice, prodaja dresova, suvenira...). Kada ne mogu da pronađu rešenje sledi lok-aut. Tada nema utakmica jer košarkaši ne žele da igraju bez novca, a vlasnici ne organizuju mečeve bez profita.
Očigledno je da u vreme lok-auta svi gube novac zato bi trebalo očekivati da će pronaći izaz iz ove neprijatne situacije.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Štern: Biće skupa pauza

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Jul.2011, 20:25

Čelnici NBA lige su objavili lok-aut, prvi posle 13 godina, nekoliko sati pre isteka starog kolektivnog ugovora (30. jun). Stručnjaci ističu da sledi novo poglavlje u elitnoj košarkaškoj ligi sa promenom sistema raspodele profita.   . Bitno je pomenuti da kolektivni ugovor praktično predstavlja...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.