O uslovima i navijanju

Izvor: RTS, 16.Jun.2012, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O uslovima i navijanju

Košarkaš Partizana Raško Katić, koji zbog bolesti nije igrao u finalnoj seriji plej-ofa protiv Crvene zvezde rekao je da uslovi u poslednjem meču nisu bili regularni i da je krajnje vreme da se svi u Srbiji okrenu sportskom i fer navijanju.

Partizan je u Železniku sa 86:82 pobedio Crvenu zvezdu i ukupnim rezultatom 3:1 stigao do 11. uzastopne titule prvaka države.

"Ovo nije atmosfera u kojoj bi trebalo da se održavaju sportski događaji. Kada ne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << možeš da dovedeš dete na utakmicu, onda to nisu stvari u kojima treba učestvovati. Ok je energija i podrška, ali lako je biti "hrabar" i gađati iz mase. Krajnje je vreme da se okrenemo fer i sportskom navijanju, bez bacanja flaša i gađanja igrača", rekao je Tanjugu Katić.

Katić je u petak uveče u Železniku bio jedan od retkih koji je navijao za Partizan.

"Navijači Crvene zvezde i Partizana su fanatični, glupo je porediti koji su bolji, i jedni i drugi bi dali sve za svoj klub. Meni je crno-bele boja u srcu i šta god da se dogodi uvek ću navijati za Partizan", dodao je on.

Jedan od ključnih igrača Partizana u finalnom meču bio je Vladimir Lučić, novi reprezentativac Srbije, koji je atmosferu u Železniku uporedio sa "vrućom" dvoranom Jazine u Zadru.

"Nije moglo slađe nego da titulu osvojimo u ovim Jazinama, pred više od 2.000 navijača Zvezde. Uslovi za igru bili su teški, međutim nismo se uplašili atmosfere. Držali smo utakmicu u egalu i kako se bližio kraj utakmice protivnik je bio sve nervozniji", rekao je Lučić.

Lučić je 11. uzastopnu titulu prvaka Srbije posvetio navijačima Partizana.

"Žao mi je što nisu bili sa nama. Pokazali smo da nam je mesto na podijumu, da smo 11. put zaredom šampioni i da ćemo to biti i ubuduće", dodao je Lučić.

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić rekao je da nikada u karijeri nije doživeo uslove kakvi su viđeni u poslednjem meču finalne serije.

"Od kada se bavim košarkom nisam video ovako nešto, uslovi za igru bili su nemogući. Sve što je pratilo ovu utakmicu je sramota za srpsku košarku i Crvenu zvezdu", rekao je Todorić.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Katić: Vreme za sportsko navijanje

Izvor: B92, 16.Jun.2012

Košarkaš Partizana Raško Katić rekao je da je krajnje vreme da se svi u Srbiji okrenu sportskom i fer navijanju...Katić, koji zbog bolesti nije igrao u finalnoj seriji plej-ofa protiv Crvene zvezde, rekao je da uslovi u poslednjem meču nisu bili regularni...Partizan je u Železniku sa 86:82 pobedio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.