Novi Pazar u Super ligi

Izvor: RTS, 11.Jul.2011, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Pazar u Super ligi

Pazarci u elitnom takmičenju, sve nade Inđije ugašene. Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije odlučio je na sednici u "Kući fudbala" u Novoj Pazovi da upražnjeno mesto u Super ligi, nastalo odustajanjem beogradskog BASK-a, dodeli Novom Pazaru. Izvršni odbor FSS doneo je ovu odluku sa 19 glasova "za" i samo jednim "protiv".

Kandidati za popunu lige bili su Novi Pazar, koji je prošlu sezonu završio kao treći na tabeli Prve lige, i Inđija, koja je bila pretposlednja u Super >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ligi. Izvršni odbor FSS-a odlučio je da je u interesu fudbala da Novi Pazar zauzme upražnjeno mesto.

Pored Novog Pazara, mesto u najvišem rangu srpskog fudbala naredne sezone izborio je Radnički iz Kragujevca, koji je bio drugi u Prvoj ligi, iza BASK-a. Iz Super lige ispali su Čukarički i Inđija. Nova sezona počeće 13. avgusta.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izjavio je da će odluka da Novi Pazar naredne sezone igra u Superligi doprineti razvoju srpskog fudbala.

"Izvršni odbor je odlučio da iskoristi svoje pravio koje ima po Statutu i upražnjeno mesto u elitnom takmičenju popuni klubom iz sredine koja nam je potrebna i koja će pomoći srpskom fuidbalu" rekao je Karadžić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim rečima, Novi Pazar je dobio prednost u odnosu na Inđiju - koja je takođe konkrusala da zauzme upražnjeno mesto posle odustajanja BASK-a, zato što je procena "da će utakmice u Novom Pazaru gledati između osam i deset hiljada ljudi, što će svakako doprineti popularizaciji fudbala".

"Uvereni smo da će utakmice Novog Pazara biti treće po gledanosti. Fudbal je u tom regionu veoma popularan. Radi se ozbiljno, što dolazuje i činjenica da lokalna samouprava i država zajedno grade novi stadion", rekao je Karadžić. On je naglasio da je Novi Pazar apsolutno zaslužio šansu da zaigra u Superligi.

"Kada smo u Statut unosili pravo da se odredi klub za popunu Superlige, računali smo na neke druge centre, pre svega na Niš, Kragujevac i Kruševac, ali Novi Pazar je apsolutno zaslužio šansu", istakao je Karadžić.

Izvršni odbor FSS doneo je ovu odluku sa 19 glasova "za" i samo jednim "protiv" (Duško Sekulić). Takođe, odlučeno je da se BASK prebaci u treću ligu, odnosno u Srpsku ligu Beograd, a upražnjeno mesto u Prvoj ligi Srbije popuniće Kolubara iz Lazarevca.

Na današnjoj sednici IO FSS doneta je i odluka da se od sezone 2013/14 u Superligi uvede baraž za opstanak, između 14. tima iz elitnog takmičenja i trećeplasirane ekipe iz Prve lige Srbije. Istovremeno, od sledeće sezone prva liga biće smanjena sa 18 na 16 klubova, što znaci da će naredne sezone ispasti šest klubova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I zvanično: Novi Pazar novi član Superlige!

Izvor: Blic, 11.Jul.2011

Fudbalski klub Novi Pazar, trećeplasirani u Prvoj ligi Srbije, novi je član Superlige, odlučio je Izvršni odbor naše kuće fudbala...Odustajanje prvoplasiranog tima Prve lige, BASK-a, od učešća u eliti otvorilo je vrata Novopazarcima da se plasiraju u najviši rang takmičenja, što je i IO FSS-a...

Nastavak na Blic...

Odluka FSS: Inđija "izvisila", Novi Pazar u eliti

Izvor: S media, 11.Jul.2011

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije odlučio je na sednici u "Kući fudbala" u Novoj Pazovi da upražnjeno mesto u Super ligi, nastalo odustajanjem beogradskog BASK-a, dodeli Novom Pazaru. ..Inđija: Tole, zašto kriješ glasove?..Jugović se vraća u srpski fudbal, kupuje Inđiju!..Ješić: Zašto...

Nastavak na S media...

Novopazarci presrećni zbog odluke FSS: Ovo je za dobrobit srpskog fudbala!

Izvor: Blic, 11.Jul.2011

Sportski direktor fudbalskog kluba Novi Pazar Sead Brunčević istkao je da je ulazak u Superligu najveći rezultat u 83-godišnjoj istoriji kluba..."Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije odlučio da Novi Pazar, a ne Inđija ili neko treći, zauzme mesto odustalog BASK-a u elitnom rangu takmičenja....

Nastavak na Blic...

Pazarci: "Opravdaćemo poverenje", BASK u trećoj ligi

Izvor: Sportske.net, 11.Jul.2011

U Novom Pazaru radost zbog odluke FSS i istorijskog plasmana u elitu. Kažu da je odluka donesena za dobrobit srpskog fudbala. BASK se seli u srpsku ligu, član PLS ostaje Kolubara.

Nastavak na Sportske.net...

FSS: Novi Pazar u Superligi! Inđija: Nismo iznenađeni!

Izvor: Večernje novosti, 11.Jul.2011

Izvršno odbor Fudbalskog saveza Srbije odlučio je da trećeplasirani tim Prve lige, pre Inđije, popuni mesto u eliti umesto BASK. Predsednik FSS smatra da će "Novi Pazar doprineti razvoju srpskog fudbala"

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.