Novak: Bio sam šokiran, pričao sam sa Endijem

Izvor: B92, 24.Mar.2016, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: Bio sam šokiran, pričao sam sa Endijem

Novak Đoković na udaru je zapadnih medija u poslednjih nekoliko dana, a prvi teniser sveta kaže da je bio šokiran reakcijama na koje je naišla njegova izjava.

“Želim da ponovim da nije bilo loše namere. Ono što je Rejmond Mur rekao bilo je neprikladno i ljudi su mislili da sam ja govorio na istoj talasnoj dužini s njime. Bio sam šokiran efektom koji je to imalo u medijima“, rekao je Đoković.

“Nikada nisam imao problem sa jednakošću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << – govorio sam o turnirima i o tome kako se sredstva raspodeljuju igračima – visoko plasiranim, nisko plasiranim, ženama, muškarcima, mladima, starima. Zaslužujemo veći deo kolača, oba roda“, dodao je najbolji teniser sveta.

Endi Mari i Serena Vilijams bili su među onima koji su kritikovali Đokovića zbog njegove izjave (ili navodne izjave, pošto su komentarisali i nešto što Novak nije izrekao).

“Rekao sam sve što sam imao da kažem. Upravo sam govorio sa Bili Džin King (legendardnom teniserkom koja se među prvima borila za jednake zarade, prim. aut) o prilikama koje teniseri imaju i o mogućnosti da utiču na druge sfere života. Endi mi je poslao poruku, razgovarali smo otvoreno i iskreno, a ja sam poslao poruku Sereni, Karolini Voznijacki i drugima – želeo sam da razumeju šta sam rekao, nisam imao nameru nikoga da uvredim ili da moja izjava ima negativnu konotaciju“, kaže Đoković i dodaje:

Tenis mi je mnogo dao i osećao sam da je moja dužnost da govorim o raspodeli bogatstva u sportu. Nisam pravio razlike po pitanju roda, verujem u jednakost prilika, a svi mi doprinosimo na svoj način. Žao mi je ako sam na bilo koji način povredio teniserke“.

Đoković u Majamiju brani titulu, a svoj prvi meč odigraće u petak.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.