Norveški sud osudio bivšeg fudbalskog sudiju zbog antisemitizma

Izvor: Blic, 09.Feb.2014, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveški sud osudio bivšeg fudbalskog sudiju zbog antisemitizma

Sud u Oslu osudio je jednog bivšeg fudbalskog sudiju, koji je postao islamista, zbog govora mržnje prema Jevrejima i pretnji dvojici novinara.

Sud distrikta Oslo poslao je Ubahdulaha Huseina na 120 dana u zatvor, ali mu je polovinu kazne izrekao uslovno na dve godine.

Husein je vodio radikalnu islamističku organizaciju Prorokov Uma. Međutim, kako sudska dokumenta pokazuju, Husein je u pritvoru već proveo veći deo svoje kazne, pa je odmah pušten na slobodu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Sud ga je takođe osudio zbog pretnji svedoku na suđenju jednom viđenijem islamisti, ali ga je oslobodio optužbi za govor mržnje prema gejevima.

Norveška fudbalska asocijacija je u utorak odbacila njegovu molbu da se vrati ranijem poslu.

Husein je 2011. godine prekinuo karijeru fudbalskog sudije pošto se posvađao sa lokalnim fudbalskim zvaničnicima.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Norveški sud osudio bivšeg fudbalskog sudiju zbog antisemitizma

Izvor: Dzungla.org, 09.Feb.2014

Sud u Oslu osudio je jednog bivšeg fudbalskog sudiju, koji je postao islamista, zbog govora mržnje prema Jevrejima i pretnji dvojici novinara.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.