Ništa strašno...

Izvor: RTS, 27.Nov.2012, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa strašno...

Mario Mandžukić i Džerdan Šaćiri oslobođeni "krivice" za salutiranje hrvatskim generalima. Nemačko državno tužilaštvo odlučilo da igrači Bajerna nisu imali nameru da demonstriraju nacistički pozdrav.

Nemačko državno tužilaštvo saopštilo je danas da neće pokrenuti postupak protiv dvojice Bajernovih fudbalera, Marija Mandžukića i Džerdana Šaćirija, zbog proslave pogotka na meču između Nirnberga i minhenskog kluba.

Posle gola u trećem minutu Mandžukić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je otrčao do Bajernovih navijača i vojnički im salutirao, a neki mediji su takav način proslave povezali kao salutiranje oslobođenim hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

"Gledajući ceo tok situacije, nemamo razloga da verujemo da su igrači hteli da demonstriraju nacistički pozdrav", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Na sličan naćin odreagovao je i Švajcarac Džerdan Šaćiri, inače rođen na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TUŽILAŠTVO: Mandžukić nije slavio nacistički

Izvor: Mondo, 27.Nov.2012

Nirnberški tužitelji procenili da fudbaler Bajerna nije 17. novembra nacističkim pozdravom slavio gol...Proslava pogotka Marija Mandžukića protiv Nirnberga nedeljama je bila jedna od najčitanijih vesti u Srbiji i Hrvatskoj...Centarfor Bavaraca dotrčao je ispod navijača, salutirajući oslobođenim...

Nastavak na Mondo...

Tužilaštvo: Mandžukić nije nacistički salutirao

Izvor: Sportal.rs, 27.Nov.2012

Nemačko državno tužilaštvo odbacilo je postupak protiv hrvatskog fudbalera i člana minhenskog Bajerna Marija Mandžukića za nacističko salutiranje.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.