Ništa od evropske Super lige?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2016, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od evropske Super lige?

Asocijacija evropskih klubova (ECA) odbacila je danas mogućnost da se osnuje evropska Super liga, koja bi zamenila postojeću Ligu šampiona.

Potpredsednik te organizacije Umberto Gandini rekao je posle sastanka predstavnika 143 kluba u Parizu da trenutno ništa nije u planu kada je reč o formiranju eventualnog takmičenja.

Lideri ECA su nedavno razgovarali sa čelnicima Evropske fudbalske unije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << (UEFA) o promeni formata Lige šampiona i Lige Evropa za period od 2018. do 2022. godine.

Gandini je kazao da će biti potrebno šest do devet meseci da se dogovore formati, pre nego što UEFA proda marketinška prava za te sezone takmičenja.

Proces odluke o promenama formata se vodi dok je prvi čovek UEFA Mišel Platini suspendovan, dok je generalni sekretar Đani Infantino u kampanji za predsedničke izbore u Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA).

Predsednik Liona Žan-Mišel Ola rekao je da trenutna situacija u UEFA unosi nesigurnost među klubove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ništa od evropske Super lige

Izvor: Beta, 09.Feb.2016

Asocijacija evropskih klubova (ECA) odbacila je danas mogućnost da se osnuje evropska Super liga, koja bi zamenila postojeću Ligu šampiona.Potpredsednik organizacije Umberto Gandini rekao je posle sastanka predstavnika 143 kluba u Parizu da trenutno ništa nije u planu kada je reč o formiranju eventualnog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.