Neshvatljiv pad Zvezde, ali je rekord oboren

Izvor: MVP.rs, 22.Dec.2014, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neshvatljiv pad Zvezde, ali je rekord oboren

Crveno-beli su i dalje nepobedivi u ABA ligi.

Poslednja utakmica 13. kola ABA lige je bila rezervisana za ponedeljak veče, a u prepunoj dvorani u Skoplju su se sastali lider na tabeli, Crvena zvezda Telekom i pretposlednja ekipa, MZT Skoplje Aerodrom. Prva polovina meča je odigrana u laganom ritmu, za šta su se postarali crveno-beli, koji su već u tom periodu uspeli da dostignu ubedljivu prednost. Ipak, očajnom igrom u trećoj četvrtini, u kojoj su postigli samo šest poena, >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << uspeli su da od gotovog naprave veresiju i da meč učine bar donekle neizvesnim. Trijumf je na kraju ipak pripao Zvezdi, a rezultat je bio 79:76.

Ovo je bila 13. pobeda Crvena zvezde, kojom je ona postavila novi rekord po broju uzastopnih trijumfa od starta jedne sezone. Ovaj rekord je ranije držala Union Olimpija.

Domaći tim ni u jednom trenutku nije pokazao da makar malo može da pripreti učesniku TOP 16 faze Evrolige. Crvena zvezda je već posle tri minuta igre stekla vođstvo od 7:1 i tako jasno stavila do znanja svojim rivalima da neće dozvoliti iznenađenje. Kako je vreme odmicalo, razlika je rasla, osim u devetom minutu, kada je MZT uspeo da je spusti na minus pet. Ali, to je bilo bukvalno sve što je makedonski tim uspeo da uradi, što pokazuje i rezultat na poluvremenu - 55:35.

U drugoj polovini igre je došlo do opuštanja u timu Zvezde, što je prouzrokovalo da posle šest minuta smanje zaostatak na jednocifreni. Crveno-beli su u tom vremenskom periodu postigli samo dva poena, da bi monotoniju u timu Dejana Radonjića dugom dvojkom prekinuo Stefan Jović. Nudili su se gosti domaćem timu tako što su promašili nekoliko otvorenih šuteva, što je MZT iskoristio da pred odlučujući period smanji zaostatak na samo pet poena - 51:56.

Ni u nastavku se nije mnogo toga promenilo. Zvezda je nastavila da promašuje otvorene šuteve, dok su Makedonci posle defanzivnih skokova i odlične igre u tranziciji uspela da dođe i do preokreta. Trener Radonjić je tada zatražio tajmaut, posle kog je na parket isrčala ona ekipa crveno-belih koju smo navikli da gledamo tokom sezone. Ali, ni od tog trenutka igra gostiju nije bila ništa bolja. Do samog kraja je bilo neizvesno, a Aleksandar Cvetković je promašio zicer, kojim bi, da je pogodoio, smanjio zaostatak na samo pola koša. Kako se to nije dogodilo, Jaka Blažič je sa linije penala rešio pitanje pobednika - 79:76.

Posebno motivisani na ovoj utakmici su bili nekadašnji igrači Crvene zvezde Telekom - Aleksandar Cvetković i Predrag Samardžiski, koji je imao priliku da debituje. Plejmejker je zabeležio 19 poena, četiri skoka i po tri asistencije i ukradene lopte, dok je centar upisao dabl-dabl od 17 poena i 10 uhvaćenih lopti. Kod pobednika se istakao Maik Cirbes sa 13 poena i osam skokova, dok je Stefan Jović meč završio sa 10 poena i četiri dodavanja.

MZT Skoplje Aerodrom - Crvena zvezda Telekom 76:79 (17:25, 18:30, 21:6, 20:18)

Dvorana: "SC Jane Sandanski"; Gledalaca: 5.000; Sudije: Zdravko Rutešić, Igor Dragojević, Iskren Manolov.

MZT Skoplje Aerodrom: Dikson 8, Stajić 2, Klasen 4, Mekić, Lučić 7, Samardžiski 17 (10sk), Mladenovski, Šehović 14 (7sk, 3as, 3ul), Nikolovski 5, Cvetković 19 (4sk, 3as, 3ul). Trener: Boban Mitev.

Crvena zvezda Telekom: Vilijams 12, Rebić 2, Dangubić 5, Mitrović 12 (10sk), Lazić, Blažič 6, Kalinić, Marjanović 10 (4sk), Tejić 5, Dženkins 4 (4as), Jović 10 (4as), Cirbes 13 (8sk). Trener: Dejan Radonjić.

(foto: ABA League / MZT Skopje Aerodrom / Dragan Mitreski - Dadi)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.