Vlasnici pasa će u ovom gradu čistiti i urin svog ljubimca, kazne za nesavesne do 1.500€

Izvor: Luftika.rs, 12.Maj.2024, 17:30

Vlasnici pasa će u ovom gradu čistiti i urin svog ljubimca, kazne za nesavesne do 1.500€

Da je pas čovekov najbolji prijatelj i vrapci na grani znaju, a naši krzneni ljubimci unose ljubav, radost i ogromnu sreću u živote ljudi širom sveta. Procenjuje se da samo širom Evrope oko 105 miliona pasa živi sa ljudima.
Broj domaćinstava, koja imaju psa kao kućnog ljubimca, porastao je za neverovatnih 20 miliona za 11 godina – od 2010. do 2021. godine. Najviše pasa ima u Nemačkoj, čak 10 miliona, a zatim sledi Španija sa 9,3 miliona pasa.
Stoga ne čudi što se sve više govori o pravima životinja, ali i obavezama njihovih vlasnika. Skupljanje izmeta u šetnji, je na sreću, postalo standard u većini urbanih sredina, ali jedan španski grad je otišao korak dalje.
Prošle nedelje, Valjadolid je doneo...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.