Nemačka: Značajno povećan priliv migranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2016, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Značajno povećan priliv migranata

Nemačka savezna policija zabeležila je nagli porast broja nelegalnih ulazaka migranata u Nemačku preko granice sa Švajcarskom, saopštila je danas policija.

"U julu je iz Švajcarske u Nemačku nelegalno ušlo 1.008 migranata, a u junu 1.065, što predstavlja značajan porast u odnosu na april, kada je Nemačku ušlo 464 migranata i maj, kada je zabeleženo 293 nelegalnih prelazaka granice", rekla je portparolka Savezne policije u Študgartu.

Najveći broj migranata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji su nelegalno ušli preko te granice je poreklom iz Eritreje, Gambije i Etiopije, što ukazuje da migranti dolaze preko sredozemne izbegličke rute.

Iz Italije se može stići u Nemačku i preko Austrije ali, kako navodi agencja Hina, ta zemlja je pojačala kontrole na južnoj granici pa se migranti odlučuju za rutu preko Švajcarske, koja još nije uvela pojačane kontrole.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nemačka: Značajno povećan priliv nelegalnih migranata

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Avg.2016

Nemačka savezna policija zabeležila je nagli porast broja nelegalnih ulazaka migranata u Nemačku preko granice sa Švajcarskom, saopštila je danas policija..."U julu je iz Švajcarske u Nemačku nelegalno ušlo 1.008 migranata, a u junu 1.065, što predstavlja značajan porast u odnosu na april,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.