Nema para za šampione

Izvor: RTS, 06.Dec.2011, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema para za šampione

Ponovo su svi zaboravili na srpski vaterpolo. Novi apel za pomoć dolazi iz Partizana koji, zbog teške finansijske situacije, utakmicu Superkupa Evrope protiv Savone, umesto u Beogradu, igra u Italiji. "Crno-beli" ove godine brane titulu kontinentalnog prvaka, ali ni to, izgleda, nije dovoljno da bi dobili pomoć kakvu zaslužuju.

Predsednik vaterpolo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kluba Partizan Aleksandar Šoštar izjavio je da se klub nalazi u teškoj finansijskoj situaciji i da zbog toga kao gost igra utakmicu Superkupa Evrope protiv italijanske Savone.

"Situacija je kritična već duže vreme, a može biti rešena ukoliko bi bilo dobre volje. Bilo bi dobro da se utakmica Superkupa igra u Beogradu i nadam se da će naša publika u budućnosti imati priliku da prisustvuje jednoj tako velikoj utakmici", rekao je Šoštar na konferenciji za novinare u prostorijama kluba na bazenu na Banjici.

Šoštar je rekao da ne misli da samo Ministarstvo omladine i sporta treba da pomaže Partizan, već preduzeća koja ulažu u sport, ali im je Partizan poslednji na listi pomoći.

"Imamo podršku resornog Ministarstva i grada, ali to nije dovoljno. Rezultat je pravi pokazatelj svega. VSS je nedavno podigao kredit kako bi reprezentacija putovala na EP u Zagrebu. I mi smo u sličnoj situaciji. Plašim se da nećemo moći da podignemo kredit i mislim da prvak Evrope ne bi trebalo da bude u takvoj situaciji", naglasio je Šoštar.

Pomoćni trener "crno-belih" Uroš Stevanović rekao je da će finale Superkupa protiv Savone iskoristiti kao pripremu za gostovanje Egeru u Evroligi, koje je najvažniji duel našeg tima u ovom delu sezone.

"Savona je u vrhu italijanskog prvenstva jedina ekipa koja je uspela da na svom terenu pobedi Pro Reko na domaćem terenu. Igraju iznad svojih mogućnosti i moraćemo da damo maksimum", istakao je Stevanović.

On je dodao da je Savona iskusna ekipa i da bi najviše pažnje trebalo obratiti na centra Rikarda i crnogorskog reprezentativca Mlađana Janovića.

"U uzlaznoj smo formi, koncentrisani smo na svoju igru. Spremni smo i na provokacije, eventualno grublju igru domaćina", rekao je Stevanović.

Vaterpolista Partizana Miloš Ćuk istakao je da je finale Superkupa za većinu mladih igrača veliki događaj, koji ne zahteva dodatnu motivaciju.

"Mi u svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobedimo, ali Savona zna da bude nezgodna na svom terenu. Ukoliko budemo kompaktni, mislim da možemo da osvojimo još jedan trofej ove sezone", naveo je Ćuk.

Utakmica evropskog Superkupa, Partizan–Savona, na programu je u četvrtak, od 20.30 u italijanskom gradu Savoni.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan u četvrtak u Savoni

Izvor: Beta, 06.Dec.2011

BEOGRAD, 6. decembra 2011. (Beta) - Predsednik Vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar izjavio je u utorak da je naredna utakmica u Italiji sa Savonom u Super kupu veoma važna i izrazio žaljenje što se zbog finansijskih razloga ne igra u Beogradu...U četvrtak će se u Super kupu sastati Partizan...

Nastavak na Beta...

Šoštar: ''Finansijska situacija u Partizanu kritična...''

Izvor: Sportske.net, 06.Dec.2011

Uoči utakmice Superkupa Evrope koju crno-beli u četvrtak igraju protiv Savone, predsednik Partizana Aleksandar Šoštar upozorava na sve veće finansijske probleme prvaka Evrope.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.