NBA: Lovernj dobar na debiju za Denver, Lejkersima klasik protiv Bostona

Izvor: Sportal.rs, 23.Feb.2015, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Lovernj dobar na debiju za Denver, Lejkersima "klasik" protiv Bostona

Francuski košarkaš Žofri Lovernj debitovao je za novi tim Denver Nagets i za solidnih 18 minuta imao dobar učinak u prvom meču za sastav iz Kolorada: 8 poena (3/6 za dva, 2/2 za jedan), 3 skoka i dve blokade.

Bivši krilni centar Partizana je, podsetimo, iz Himkija nedavno pojačao NBA ligaša i biće, kako stvari stoje, koristan dodatak za ekipu koja ima veoma male šanse da se plasira u plej-of ove sezone.

Denver je prema očekivanju poražen u Oklahomi rezultatom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << 119:94.

Još jednu sjajnu partiju odigrao je trenutni lider Tandera u novom odsustvu Kevina Durenta, Rasel Vestbruk. Eksplozivni kombo plej ekipe Skota Bruksa postigao je 21 poen i zabeležio čak 17 asistencija i tako najviše doprineo novoj pobedi Oklahome, koja je preuzela osmu poziciju u Zapadnoj konferenciji od Finiksa.

Kevin Durent će odsustvovati još najmanje nedelju dana zbog problema sa stopalom, ali s obzirom na to kako igra Vestbruk, uopšte ne mora da žuri sa povratkom.

Za Oklahomu su zaigrale i novajlije Enes Kanter i Di-Džej Ogastin. Posebno se istakao turski centar pristigao u trejdu sa Jutom u zamenu za Kendrika Perkinsa - sa 20 poena u prvom meču za novi tim. Doskorašnji igrač Detroita Ogastin utakmicu je završio sa 8 poena. Serž Ibaka je takođe bio raspoložen za igru, ubacivši 20 poena.

Na drugoj strani bivši igrač Cedevite Jusuf Nurkić se zaustavio na 10 poena.

Bez lakše povređenog Stefona Karija najbolji tim lige Golden Stejt poražen je u gostima kod Indijane - 104:98.

Klej Tompson je bio nezaustavljiv za Pejserse sa 39 poena, ali je bio potpuno usamljen u napadačkoj fazi igre. Koliko-toliko ga je ispratio iskusni Andre Iguadala sa 14 poena. Tompson je svoj šou imao u prvoj deonici u kojoj je postigao 15 poena i nagovestio još jednu veliku partiju, međutim u nastavku se na drugoj strani razigrao Rodni Staki i sa 30 poena bio čovek preokreta Indijane.

U neizvesnoj završnici veoma važnu trojku 30 sekundi pre kraja pogodio je Si-Džej Majls i tim poenima praktično obezbedio pobedu Pejsersima koji su i dalje "u igri" za plasman u doigravanje.

Na Zapadu je odigran "klasik" između dva najtrofejnija kluba u istoriji NBA lige, Lejkersa i Bostona. Slavile su "jezerdžije" i to tek posle produžetka rezultatom 118:111 i tako stigle do tek 14. pobede ove sezone, ujedno prekinuvši niz od sedam poraza.

Za goste je debitovao plejmejker Ajzea Tomas koji je stigao iz Finiksa i odmah pokazao da će biti značajno pojačanje pošto je ubacio 21 poen. Ali je i isključen zbog dve tehničke greške pa je propustio uzbudljivu završnicu meča.

Lejkersi imali blagu prednost u samom finišu, koju je trojkom u poslednjoj sekundi anulirao Ejveri Bredli i uveo meč u produžetak.

U dodatnom vremenu briljirao je Džeremi Lin, najzaslužniji za pobedu Lejkersa, u koju je gradio 25 poena. Pratili su ga Nik Jang sa 19 i Vesli Džonson sa 22 poena.

Rezultati:

Indijana - Golden Stejt 104:98

Orlando - Filadelfija 103:98

Oklahoma - Denver 119:94

Dalas - Šarlot 92:81

Portland - Memfis 92:98

LA Lejkers - Boston 118:111 posle produžetka

(Foto: Beta/AP/Sue Ogrocki)

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

NBA: Bivši centar Partizana debitovao u najjačoj ligi sveta (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 23.Feb.2015

Nekadašnji centar Partizana Žofri Lovernj debitovao je sinoć u NBA ligi u porazu svog Denvera od Oklahome 119:94.. . Francuz, koji je za svoju uspešnu karijeru najviše zahvalan srpskom treneru Dušku Vujoševiću, imao je solidan učinak na vatrenom krštenju, iako su Nageci demolirani od strane...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.