Musline, bio si u pravu: Superliga nije ni za Katar

Izvor: MozzartSport.com, 29.Sep.2016, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Musline, bio si u pravu: Superliga nije ni za Katar

Ubeljiv poraz reprezentacije Srbije sastavljene od domaćih igrača u Dohi - 0:3

Izgleda da je Slavoljub Muslin bio u pravu kada je nedavno, saopštavajući spisak za utakmice sa Moldavijom i Austrijom, istakao da u Superligi nema fudbalera za A tim. Ova tvrdnja pokazala se večeras kao realnost u Kataru, gde je elitni rang srpskog fudbala pao na ispitu i doživeo veliki poraz.

Eksperiment Fudbalskog saveza Srbije nije uspeo. Bez obzira što se radi o nezvaničnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << utakmici, i što su ekipu Srbije činili samo igrači iz Superlige, ubedljiv poraz od 3:0 i krčmenje ionako srozanog ugleda nikako nije bilo potrebno. Ali, to samo govori o (ne)kvalitetu ovdašnje lige, i verovatno da ne bi bilo ništa drugačije ni da su putovala i četvorica fudbalera Vojvodine kojim klub to nije dozvolio.

Orlovi Superligaši pali su u prvom poluvremenu, a glave im je došao Urugvajac. Sebastijan Sosa fudbaler koji punih 12 godina nastupa u Kataru, čak tri puta je matirao Filipa Klajića i naterao ga da dobro zapamti debi u nacionalnom timu, ali i napravio pravi dar-mar našem timu. Prvi gol dao je u 24. minutu i to nakon što je dva puta šutirao neometan, a drugi glavom u 30. posle centaršuta Tabate.

Tačku na sjajno prvo poluvreme svoje selekcije naturalizovani Kataranin je stavio u 43. minutu nakon što je sve sam uradio. Istrčao je sam kontru i po treći put matirao Kljajića za 3:0. Sigurno da nije bilo prijatno selektoru Muslinu u tim trenucima, bez obzira na prijateljski karakter susreta, koji je odigran bez prisustva publike. Na zahtev domaćina meč u Dohi je bio zatvorenog tipa, moramo da istaknemo i da ga nismo gledali, i ne možemo da sudimo, ali da rezultat dosta govori o tome kako je reprezentacija Srbije igrala večeras.

Izmene koje je srpski selektor izvršio na poluvremenu donekle su dale rezultate i poboljšale igru. Najbolju šansu za Orlove propustio je Urošević koji je tukao glavom u 58. minutu na pas Poletanovića. Vezista Crvene zvezde dobro je tukao i u 76. minutu sa distance, ali je bio neprecizan i to su bile šanse našeg tima.

Srbija je na ovom meču nastupila u sastavu: Kljajić, Petković (od 46. Ćirković), Maraš, Milenković (od 46. Kovačević), Miletić, Poletanović, Mladenović, Ristić (od 46. Stanojević), Jovanović, Stanković, Ožegović (od 46. Gobeljić).

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.