Mudrinski u finišu doneo preokret Zvezdi u Užicu

Izvor: Sportski Žurnal, 25.Nov.2012, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mudrinski u finišu doneo preokret Zvezdi u Užicu

Sloboda Point – Crvena zvezda 1:2 (1:0)

Strelac: 1:0 – Purić u 26, 1:1 – Mudrinski u 85, 1:2 – Mudrinski u 90+3. minutu.
Gradski stadion u Užicu. Gledalaca: oko 9.000. Sudija: Majo Vujović. Pomoćnici: Srđan Kaurin, Zoran Mićanović.
SLOBODA POINT: Ranković, Vasilić, Gojković, Lovrić, Marić, Knežević, Purić, Beljić, Tijago, Ćulibrk, Ranđelović.
CRVENA ZVEZDA: Bajković, Vešović, Spajić, Jovanović, Mladenović, Mijailović, Milivojević, Lazović, Milijaš, Milunović, Mudrinski.

Ognjen Mudrinski je po ko zna koji put postao junak Zvezde. Centarfor crveno-belih je sa dva gola (u 85. i 93. minutu) doneo vredna tri boda Beograđanima, koja ih ostavljaju u trci za šampiona.
Ipak, kako je Zvezda igrala u Užicu, pitanje je da li uopšte imaju šanse da se dokopaju trofeja u šampionatu. Nije novina da crveno-beli igraju bledo, neorganizovano i da budu na rubu ponora.
Nekoliko puta u prvenstvu su i završili u tom ponoru, ali danas su imali sreće. Sloboda je povela u prvom poluvremenu, u drugom igrala na kontre i umalo duplirala prednost.
Činilo se da Zvezda ne može da postigne pogodak do prekosutra, ali onda je usledila neopreznost veziste domaćih Slavka Marića.
Već je imao žuti karton, protestvovao je zbog nepostojećeg kornera za Zvezdu i zaradio drugi žuti.
Ubrzo je Zvezda materijalizovala igrača više, a u sudijskoj nadoknadi i slavila uz dva kiksa golmana Rankovića.
Domaći su opkolili arbitra po završetku meča, ali tri boda idu na Marakanu.
0′ - Sjajna atmosfera na stadionu koji se popularno zove “Pod Beglukom”. Lepo vreme za ovo doba godine, ali i ime protivnika izmamili su Užičane napolje, pa su tribine popunjene skoro do popslednjeg mesta. Pesma Delija nadjačava navijače domaćih Fridom fajtersa.
0′ - Prilikom zagrevanja sudijske trojke, na njihov račun je sa tribina upućena salva uvreda, naročito prema glavnom arbitru Vujoviću.

TOK MEČA:
2′ -PREČKA! Milijaš je izveo korner sa leve strane poluvisoko, lopta je padala na dva metra od gola domaćih, Mudrinski je uklizao pored dva igrača Slobode i pogodio okvir gola pored skamenjenog golmana Rankovića. U nastavku akcije lopta je došla do Milivojevića čiji je šut sa desetak metara izblokiran!
6′ – Oprostio je sudija Vujović žuti karton Mladenoviću. Levi bek Zvezde neoprezno je sa dve noge uklizao Ćulibrku.
8′ - Na startu meča vodi se ljuta bitka na sredini terena, a gosti, čini se, imaju više loptu u nogama i blagu inicijativu.
10′ – Knežević je zaradio javnu opomenu, jer se nije sklonio prilikom izvođenja slobodnog udarca.
14′ - Period mirnije igre, mada je sad već očigledno da su se domaći opredelili, prevashodno, za odbranu gola.
18′ - Još jedan pogibeljan starta Mladenovića, ovaj put na Vasiliću, pa je levi bek Zvezde, nakon što mu je oprošten prvi start, dobio žuti karton.
26′ – GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! 1:0 za Slobodu, Purić!
Marić je centrirao sa leve strane, prethodno se u duelu oslobodivši Spajića, Purić se prikrao iz drugog plana i glavom sa pet metara zakucao loptu u mrežu Bajkovića, koji je celu akciju domaćih ispratio na gol-liniji. Ovo je bila prva opasna akcija Užičana i prvi udarac u okvir gola Zvezde.

27′ – Tražili su domaći igrači penal, posle duela Jovanovića i Tijaga, metar unutar kaznenog prostora gostiju, ali se nije čula pištaljka sudije Vujovića!
32′ – Odsečen je napad Zvezde. Lazović, Mudrinski i Milunović su neprimetni, dok je vezni red Zvezde predaleko od šesnaesterca domaćih. Takođe, leva strana napada crveno-belih ne postoji, uglavnom se ide preko desne strane i Vešovića. Fudbaleri Slobode strpljivo čekaju svaku grešku u dodavanju gostiju na 30 metara od svog gola.
37′ - Zbog igranja rukom, Ranđelović je dobio žuti karton.
43′ - Nakon greške Milijaša na sredini terena, Purić je bio nezaustavljiv u prodoru ka golu Zvezde, predriblao je Jovanovića, ušao u šesnaesterac iskosa sa desne strane, ali ga je Jovanović sustigao i izblokirao, a igrači Slobode reklamirali da je Zvezdin štoper zakačio loptu rukom.
45′ - Beljić je “požuteo” zbog starta sa leđa na Mladenoviću.
45′ - Igraće se još dva minuta sudijske nadoknade.
45+2′ – Milunović je pogodio spoljni deo mreže iz veoma izgledne situacije! Centrirao je vešović sa desne strane, golman Ranković izboksovao loptu u duelu sa Mudrinskim, a ona se odbila do Milunovića koji je iz poluvoleja umesto prazne mreže pogodio njen spoljni deo. Računajući priliku u drugom minutu, ovo je bila tek druga prava šansa za Zvezdu.

DRUGO POLUVREME:
46′ – Bez izmena u sastavima u obe ekipe.
46′ – Delije su napravile zavesu od papirnih traka, što je uz paljenje nekoliko baklji znak da žele od svojih ljubimaca mnogo bolju partiju u nastavku meča.

48′ – Mudrinski je promašio, može se slobodno reći, stopostotnu priliku! Posle auta za Zvezddu, Milijaš je makazicama poslao loptu iza leđa odbrane Slobode do Mudrinskog, koji je šutirao neometan iz prve sa deset metara, ali je golman Ranković napravio paradu i odbranio.
49′ – I opet je Mudrinski bio dekoncentrisan! Milijaš je centrirao iz slobodnog udarca, Milivojević glavom prebacio ka Mudrinskom, koji je šutirao u padu sa sedam-osam metara, ali je izblokiran.
50′ - Zbog pirotehnike sa severne tribine, smanjena je vidljivost na terenu.

52′ - Zaista oštar start Purića nad Lazovićem čime je sprečio razvijanje kontranapada gostiju i dobio je žuti karton.
55′ - Serija javnih opomena za domaće na ovom meču. “Požuteo” je i Tijago zbog prigovora, jer je očekivao da će sudija Vujović u situaciji pre toga svirati faul u njegovu korist.
58′ - Centrirao je Vešović sa desne strane, upotrebljiva lopta išla je ka Milunoviću, koji se umesto da je primi i poglda gde da šutira, odlučio za komplikovaniju varijantu – makazice. Lopta je otišla daleko pored gola, umalo u aut?!
59′ - Prva izmena na meču i to kod gostiju. Milivojevića je zamenio Asamoa.
62′ – Mijailović je uklizao Tijagu i dobio žuti karton.
64′ - Proradio je i levi bok Zvezde. Centrirao je Mladenović, a Milunović sa desetak metara glavom zahvatio loptu, ali bio je to očajan pokušaj napadača crveno-belih.
65′ – Marić je novi igrač domaćihh sa javnom opomenom. Povukao je Vešovića za dres sa leđa.
66′ – Lazović je oprobao udarac sa 20 metara, ali je lopta završila na gornjem spoljnjem delu mreže.
71′ - Sedmi žuti karton za fudbalere Slobode! Zaradio ga je Ćulibrk zbog faula nad Lazovićem.
72′ – Dimitrijević menja Lazovića?!
72′ - Kontranapad domaćih! Tijago je vukao loptu 30 metara, predriblao Mijailović, namestio se za šut na 16 metara od gola, ali je uputio udarac pravo u Bajkovića.
73′ – Asamoa je izgubio loptu na polovini Slobode i otvorio kontru domaćinu! Beljić je upoalio Purića koji je imao situaciju jedan na jedan sa Bajkovićem, doduše iskosa sa desne strane, ali je šutirao pravo u golmana Zvezde.
79′ – I trener Stamenković se odlučio na prvu izmenu. Ušao je Stajić, a izašao Purić.
82′ – Crveni karton! Marić je protestvovao zbog, čini se, neopravdano dosuđenog kornera za Zvezdu i dobio drugi žuti karton.
85′ – GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! 1:1, Mudrinski!
Zvezda je odmah iskoristila igrača više! Centrirao je Vešović sa desne strane, golman Ranković loše procenio let lopte, boksovao u prazno, zatim je šutirao Milunović sa nekoliko metara, a Mudrinski postavio nogu.
85′ – Kadu menja Milivojevića.

88′ – Krstić menja Ranđelovića. Trener Stamenković ne može da se pomiri sa isključenjem Marića i pre toga dosuđenim kornerom za zvezdu, žustro protestvuje kod pomoćnika!
90′ – Jovanović je „požuteo“ zbog grubog starta sa leđa na Stajiću.
90′ – Arbitar Vujović je meč produžio za pet minuta.
90+1′ – Drama pred golom Slobode! Zvezda iz tri pokušaja nije uspela da pogodi mrežu, svaki šut gostiju je bio izblokiran, a jednom i na gol-liniji! Svi pokušaji su bili sa nekoliko metara.
90+3′ – GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!! 2:1 za Zvezdu, Mudrinski!
Kadu je centrirao sa desne strane, Asamoa glavom prebacio golmana Rankovića koji je bez potrebe izleteo, a Mudrinski nadskočio Vasilića i poslao loptu sa tri metra u praznu mrežu.
KRAJ

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO: Sloboda - Crvena zvezda 1:2 (1:0)

Izvor: Kurir, 25.Nov.2012

Crveno-beli preokrenuli rezultat i slavili u derbi meču 14. kola Jelen Super lige Srbije..UŽICE - Fudbaleri Slobode Point i Crvene zvezde odigrali su zanimljiv derbi meč 14. kola Jelen Super lige Srbije a gosti su slavili rezultatom 2:1 (0:1). Sloboda je povela golom Daria Purića u 26. minutu, a...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.