Mpela hoće samo u Partizan

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Jan.2011, 03:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mpela hoće samo u Partizan

Partizan hoće Katlegu Mpelu – želi i reprezentativac Južne Afrike među crno–bele! Da se samo dve strane pitaju nikakvih problema ne bi bilo, koliko danas tamnoputi napadač bi spakovao kofere i stigao u Beograd, međutim, realizaciju posla, u ovom času, jedino kvari Mamelodi sandauns.

Prema poslednjim informacijama, Katlego Mpela (26, 180 cm) je izuzetno zainteresovan da dođe u Humsku 1, postoje indicije da je čak inicirao sastanak sa gazdom kluba, Patrisom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Mocapom, insistirajući da napusti Pretoriju.
Mocap se nalazi na Forbsovoj listi 500 najbogatijih ljudi sveta i njega novac ne zanima. I pre i posle Svetskog prvenstva glatko je odbijao ponude za Mpelu, a sad je na vrhu tabele, bori se za titulu, ne znam kako će crno–beli uspeti da dobiju – rekao je još pre praznika Vladimir Vermezović, šef stručnog štaba Kajzer čifsa.

A, upravo su „poglavice” Vladimira Vermezovića jedan od razloga zbog kojeg Mamelodi (još) nije voljan da izda ispisnicu Katlegu Mpelu. Naime, ta dva kluba se bore za titulu šampiona Južne Afrike, odigran je veliki derbi koji je dodatno zakomplikovao trku za trofejom.
Kajzer čifs, koji s klupe predvodi bivši strateg Partizana, u 13. etapi savladao je lidera iz Pretorije (1:0) i prišao mu samo na bod (27:26). Taj spektakl Mpela je propustio zbog kartona, pa je prethodno. Ipak, teško je poverovati da će se u sred vojevanja za krunu Sandaunsi odreći zvanično najboljeg fudbalera tamošnje Premijer lige za 2010. godinu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Stanojević: Dolazak Mfele je izvestan

Izvor: Blic, 09.Jan.2011

Trener fudbalskog kluba Partizan Aleksandar Stanojević najavio je da je gotovo izvesno da će crno-bele pojačati reprezentativac Južne Afrike Katlego Mfela..."Rekao bih da je dolazak Mfele isvestan, ali nećemo da prejudiciramo događaje jer smo svedoci ranijih pokušaja klubova da otkupe napadača,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.