Motori bruje Indijanapolisom, nova borba za Moto GP krunu

Izvor: Blic, 09.Avg.2014, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Motori bruje Indijanapolisom, nova borba za Moto GP krunu

U nedelju od 20 časova, na Sport klubu ćete biti u prilici da uživo pratite Moto GP trku iz Indijanapolisa, prvu posle skoro mesec dana.

Najbolji motociklisti današnjice se vraćaju na stazu, i to ne na bilo kom mestu, već u legendarnom američkom gradu, čuvenom upravo trkama. Iako, nasuprot verovanju mnogih, ovo nije staza na kojoj se vozi legendarni "Indy 500", prolazi se jednim delom kroz čuveni oval, a to je dovoljno da i moto GP staza dobije epitet “kultne”. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Ali, baš zbog toga što se menja podloga, ova staza je klizava i opasna, a ako padne kiša, onda je bukvalno nemoguće voziti po njoj. Pitanje koje se predstavlja pred ovu trku samo je jedno - gde su granice Marka Markeza.

Iako je sada na mladom španskom vozaču pritisak da proba da dobije sve trke do kraja, on i dalje samo priča o odbrani titule. Za sada, Markez ima učinak devet od devet. Kao i uvek, najveća konkurencija će mu biti klupski kolega Dani Pedrosa i vozači Jamahe Valentino Rosi i Horhe Lorenco. Zbog povrede, na Indiju nećemo videti šampiona iz 2006. Nikija Hejdena.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.