Mesiju ponovo Zlatna lopta

Izvor: B92, 10.Jan.2011, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesiju ponovo "Zlatna lopta"

Lionel Mesi najbolji je fudbaler u 2010. godini, odlučili su FIFA i Frans fudbal.

Argentinac, kome je to drugo priznanje zaredom, bio je jedan od najzaslužnijih za novu Barseloninu titulu šampiona Španije. U konkurenciji za igrača godine bili su i njegovi saigrači iz kluba Ćavi Ernandes i Andres Inijesta.

"Da budem iskren, nisam očekivao da pobedim. Ovo je za mene poseban dan. Želim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da podelim ovu nagradu sa svojim saigračima kojima ova nagrada takođe pripada, kao i sa svojim trenerom, Pepom Gvardiolom", rekao je Mesi.

Ćaviju i Inijesti ostaje za utehu to što su osvojili trofej prvaka sveta, koji Mesiju nedostaje.

U idealnom timu godine su golman: Iker Kasiljas (Real Madrid/Španija); odbrambeni igrači: Karlos Pujol (Barselona/Španija), Đerar Pike (Barselona/Španija), Lusio (Inter/Brazil), Maikon (Inter/Brazil), vezni igrači: Andres Inijesta (Barselona/Španija), Ćavi (Barselona/Španija), Vesli Snajder (Inter/Holandija), napadači: Kristijano Ronaldo Real Madrid/Portugalija), Lionel Mesi (Barselona/Argentina), David Vilja (Barselona/Španija).

Brazilka Marta petu godinu zaredom proglašena je za najbolju igračicu.

„Ovo je bila neverovatna godina. Bila sam veoma uspešna sa svojim timom, a takođe sam postala i ambasador UNICEF-a što je izuzetno velika čast za mene. Želim da se zahvalim svojoj porodici i saigračicama bez kojih ne bih osvojila ovu nagradu", rekla je Marta.

Za najboljeg trenera godine proglaše je Portugalac Žoze Murinjo, dok je nagrada "Ferenc Puškaš" za najlepši gol pripala Hamitu Altintopu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mesi najbolji na svetu

Izvor: RTS, 10.Jan.2011

Lionel Mesi odbranio titulu najboljeg fudbalera na planeti. U konkurenciji saigrača iz Barselone, Ćavija i Inijeste, Mesi izabran od strane novinara, trenera i kapitena za najboljeg fudbalera u 2010. godini. Nagrada za najboljeg trenera, očekivano, otišla u ruke Žozea Murinja. Izabran i najbolji...

Nastavak na RTS...

Mesi ponovo dobio Zlatnu loptu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2011

CIRIH -..Vezni igrač Barselone i reprezentacije Argentine, Lionel Mesi dobio je danas Zlatnu loptu kao najbolji fudbaler sveta za 2010. godinu...Mesi je Zlatnu loptu dobio i prošle godine, a trofej u Cirihu je danas osvojio pobedivši svoje saigrače iz Barselone Ćavija Ernandesa i Andresa Inijeste....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

FIFA: Messi najbolji nogometaš, Mourinho najbolji trener

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Jan.2011

Lionel Messi najbolji je igrač u 2010. godini i drugu godinu za redom u njegove je ruke otišla FIFA-ina Zlatna lopta. Konkurencija su mu bili njegovi suigrači iz Barcelone Anders Iniesta i Xavi. Messi je prvi igrač koji je drugu godinu zaredom izabran za najboljeg na svijetu nakon Brazilca Ronaldinha...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Mesi: "Barsina nagrada, iznenađen sam što sam je dobio"

Izvor: Sportske.net, 10.Jan.2011

Argentinac bio iskreno začuđen ishodom glasanja, a nagradu posmatra kao priznanje za igre Barselone tokom 2010. godine.

Nastavak na Sportske.net...

Mesiju ponovo "Zlatna lopta"

Izvor: Šumadija Press, 11.Jan.2011, 11:01

Lionel Mesi najbolji je fudbaler u 2010. godini, odlučili su FIFA i Frans fudbal.

Nastavak na Šumadija Press...

Murinjo: Mesi nije najbolji

Izvor: RTS, 11.Jan.2011

Bez dlake na jeziku, najbolji trener u prošloj godini, Žoze Murinjo, poručio je da Mesi nije zaslužio priznanje namenjeno najboljem fudbaleru. "Posebni" je istakao da je nagrada trebala da ode u ruke Militu, Snajderu ili Ćaviju. I španski mediji ogorčeni zbog izbora Mesija...Samo dan pošto su...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.