Mesi i Ronaldo ne bi divljali u Italiji

Izvor: Mondo, 01.Maj.2016, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mesi i Ronaldo ne bi 'divljali' u Italiji"

Napadač Juventusa Paulo Dibala smatra da su timovi u Italiji drugačije orijentisani u odnosu na one u Španiji, te da uprkos slabijem kvalitetu - Ronaldo i Mesi ne bi postizali mnogo golova.

Talentovani momak iz Lagune Large stigao je prošlog leta u Juventus iz Palerma. Paulo Dibala je velika investicija torinskog kluba i plaćen je čak 32 miliona evra, ali se već u svojoj prvoj sezoni na severu Italije - isplatio.

Momak koji može da igra na više pozicija u napadu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ali se zbog pregleda igre i odličnog pasa najbolje snalazi u ulozi iza napadača, ove sezone je postigao 20 golova i upisao 8 asistencija i tako sasvim dobro zamenio zemljaka Karlosa Teveza, koji se odlučio za povratak u domovinu kako bi na "miru" završio karijeru.

Kvalitet fudbala u Italiji opada iz godine u godinu, dok u Španiji raste, pa ga mnogi vide kao zamenu za Lionela Mesija, na koga neodoljivo podseća, ali se njegovo ime često vezuje i za Real Madrid.

Kaže da mu je na Apeninskom poluostrvu sasvim dobro i da bi ljudi trebalo da imaju više poštovanja prema italijanskom fudbalu.

Ističe i da se ni Mesi ni Ronaldo ne bi "naigrali" pored italijanskih timova koji odluče da se brane.

"Biću hrabar i kazati da su timovi ovde taktički obučeniji i da se više fokusiraju na odbranu. Mali timovi nisu 'divlji' kao oni u Španiji, iako Atletiko pod Simeoneom to menja. Mesi i Kristijano Ronaldo ne bi postizali 80-90 golova u Italiji", zaključio je Dibala i dodao koja je brojka realna za njih u slabijoj ligi kakva je italijanska.

"Postigli bi možda 40, ali nikada to ne bi bilo 80", zaključio je on.

Sa izuzetkom prve sezone u Real Madridu, Ronaldo u Primeri "gura" preko 30 golova. Ove sezone je na koti 31, a prethodnih je postizao 48, 31, 34, 46, 40 i prve sezone 26.

Lionel Mesi je duže u Primeri, sa sličnim brojkama, a najviše je stigao 2011/12 kada je u Primeri postigao 50 golova.

Najbolji strelac ovogodišnje Serije je Gonzalo Iguain, bivši fudbaler Reala, sa 30 golova.

Dibalin Juvetus, koji je već osvojio titulu, postigao je 69 golova ove sezone, što je za 35, odnosno 36, manje od Barselone i Real Madrida.

Foto: Guliver/Getty Images/Marco Luzzani

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Koliko bi golova Mesi i Ronaldo dali u Seriji A?

Izvor: Sportske.net, 01.Maj.2016

Jedan od najtalentovanijih igrača sveta veruje da ne bi dominirali...Paolo Dibala je ove sezone u Juventusu postigao 16 golova koliko i Karlos Baka. Daleko su od prvog strelca lige Iguaina...Mladi Argentinac veruje da je u Italiji znatno teže davati golove nego u Španiji....."To ne može da se poredi....

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.