Majami protiv Kelta 1. maja

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Apr.2011, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majami protiv Kelta 1. maja

Majami je posle mnogo muka slomio otpor Filadelfije u petoj utakmici prve runde plej-ofa Istoka. Hit je slavio 97:91, eliminisao je rivala iz Pensilvanije 4-1.
Boston je naredni protivnik Vreline u drugom kolu doigravanja. Serija počinje na Floridi 1. maja u 21.30 po našem vremenu. Biće to posebno zanimljiv duel jer su članovi Kelta Nenad Krstić, kapiten repezentacije Srbije i Aleksandar Pavlović, košarkaš iz Bara.
- Boston je iskusniji tim zato je prednost na njihovoj strani. Reč je o najboljoj ekipi Istoka iz prošle sezone – istakao je Erik Spolstra, trener Vreline.
Dvejn Vejd je protiv Filadelfije brojao do 26, Kris Boš je dodao 22 uz 11 skokova, Lebron Džejms je nanizao 16, 10 uhvaćenih lopti, osam asistencija.
Mladi bek Mario Čelmers neočekivano je ubacio 20 poena za domaćina (11 u prvoj deonici).
Ključna slobodna bacanja realizovao je Džoel Entoni, rezervni centar, 17 sekundi pre kraja za vođstvo 94:91. Potom je Andre Iguadala promašio šut za dva poena, a favorit je rutinski obavio posao.
Vrelina je pobedila u plej-of seriji prvi put posle 2006. kada je osvojila jedinu titulu. Iguadala i Elton Brend ubacili su po 22 poena za Sikserse.
Rezultat, detaljna statistika duela prve runde plej-ofa Istoka:
(2) Majami – (7) Filadelfija 97:91, skor u seriji 4-1

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mamuze “preživele”, heroj Nil

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Apr.2011

Mamuze su „preživele“! Grizlije je do istorijskog plasmana u drugo kolo plej-ofa Zapadne konferencije delilo manje od dve sekunde, ali pogodio je ruki Geri Nil preko O`Džej Meja najvažniju trojku karijere sa skoro osam metara, obezbedio je produžetak (97:97).. - Sjajno se osećam, imao sam snage...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Kevin Duren eliminisao Denver

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Apr.2011

Kevin Duren je stigao do kote 41, pokrenuo je Grmljavinu do druge runde doigravanja Zapadne konferencije. Oklahoma je pobedila Denver – 100:97 u petom meču prvog kola plej-ofa, eliminisala je rivala iz Kolorada (4-1).. Naredni protivnik Tandera je pobednik serije San Antonio – Memfis.. Duren je...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Aleksandar Brković: U Lisabon idemo na pobedu

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Apr.2011

Trener rukometaša Partizana Aleksandar Brković istakao je uoči revanš utakmice polufinala Čelendž kupa protiv portugalske Benfike u Lisabonu, da će njegovi izabranici pokušati da zabeleže još jednu pobedu i da neće samo braniti prednost iz prvog meča.. . Crno-beli su 23. aprila na domaćem...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Lejkersi eliminisali Hornetse

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Apr.2011, 07:49

Los Anđeles Lejekrsi su bez mnogo problema umirili Stršljenove u Luizijani – 98:80. Šampion je eliminisao Nju Orleans 4-2, plasirao se u drugu rundu doigravanja Zapada. Slavni tim iz Grada anđela čekaće u utorak ujutro po našem vremenu pobednika serije Dalas – Portland.. Kobi Brajant je ubacio...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.