M. Mitrovica: Stradao školski ždral

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2017, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

M. Mitrovica: Stradao školski ždral

Tužna vest dolazi iz osnovne škole u Mačvanskoj Mitrovici. Naime, ždral koji je bio ljubimac i deo mini zoo vrta u toj školi, nastradao je nakon 10 godina boravka u Mačvanskoj Mitrovici. Rukovodstvo pretpostavlja da su za to krivi psi iz susedstva.

Rukovodstvo škole zateklo je rastrgnuto perje i beživotnog ždrala u dvorištu mini zoo vrta. Ne postoje tragovi kako bi se otkrilo šta je nanelo ovakve smrtonosne povrede ždralu, ali pretpostavlja se da je to druga životinja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odnosno psi iz susedstva.

Deca su najviše potresena ovim događajem.

Ždral je više od deset godina bio u ovoj školi. Donesen je nakon spasavanja prilikom lova na Zelengori, međutim tom prilikom mu je amputirano krilo.

U ovom zoo vrtu ima još i deset paunova, jezerce sa kornjačama, ribicama i žabama. Svoje mesto tu su našle i neobične ribe umbra. Deca se nadaju da će u narednom periodu obogatiti faunu na ovom mestu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.