Liverpul preživeo maloletne goste!

Izvor: Mondo, 17.Sep.2014, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Liverpul "preživeo" maloletne goste!

Bilo je veoma zanimljivo u Liverpulu, Lisabonu i Monaku, dok je u Madridu Bazel skupo platio boje koje nosi i koje je dao Barseloni.

Kada je Ludogorec osnovan, 2001. godine, Liverpul je bio treći najtrofejniji klub Evrope i najtrofejniji klub Engleske.

Od tada, "redsi" su osvojili još jednu, petu titulu prvaka kontinenta i onda upali u veliku krizu, koja je prevaziđena sporazumom sa Brendanom Rodžersom.

Istorija je htela da se klub sa svega 13 godina, kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je pri izlasku u Evropu i dalje potrebno odobrenje od roditelja, suprotstavi velikanu na njegovom povratku u evropsku elitu, posle pet godina egzila i smucanja po sredini tabele Premijer lige.

Epilog?

Završeno je 2:1 i to pogotkom legendarnog Stivena Džerarda sa bele tačke, u 93. minutu, posle neopreznog starta našeg "Kanađanina" Milana Borjana nad rezervistom domaćih Fabijom Borinijem na ivici šesnaesterca.

Sve to neodoljivo je podsećalo na finiš utakmice Bordo - Crvena zvezda, i greška odbrane Ludogoreca (Nikola Maksimović) i mesto na kojem je došlo do kontakta između Borjana (Bobana Bajkovića) i napadač protivničkog tima.

Ovaj poklon maloletnog debitanta u Ligi šampiona, Džerard nije umeo da ne iskoristi na svom 125. nastupu u evro-kupovima - "Enfild" je eksplodirao, iako je mogao i tužan kući da se raziđe.

Naime, Bugari, koji su na putu ka eliti izbacili Partizan drugu godinu zaredom, odlično su se branili do nadoknade vremena i greške zadnje linije, a pri rezultatu 0:0, na zaprepašćenje "Kopa", imali su kontru i stativu! Malo neprecizan, posle pasa u prostor koji je dobio između štopera Liverpula, bio je Slovenac Roman Bezjak.

Kazna je bila brza i surova - na drugoj strani, buntovnik Mario Baloteli pokazao je klasu, izborio se za šut i onda "suvim listom" savladao Borjana za 1:0, što mu je bio prvi gol u crvenom dresu, a u istoj sekundi postao je i prvi Italijan koji je uspeo da postigne bar gol za četiri različita kluba u Ligi šampiona (Inter, Mančester siti, Milan i Liverpul).

No, to nije bilo sve...

Posle greške debitanta u Ligi šampiona, 33 miliona evra plaćenog Adama Lalane (skuplji je bio od Seska Fabregasa), "sevnula" je kontra Ludogoreca, koju je očas posla u 1:1 pretvorio Danijel Abalo. Kontra za udžbenike i nevericu na "Enfildu".

I bila bi ovo bajka družine iz "Lude šume", da nije bilo kiksa kompletne odbrane, gde je Borjan bio kolateral... Liverpul se vratio pobedom.

Real Madrid, aktuelni šampion Evrope, deklasirao je klub po kojem je boje dresova dobila omražena Barselona! Bazel je na "Santijago Bernabeu" stadionu dobio pet komada za perfektnih 11/11 Reala protiv "Švajcaraca" kod kuće - 5:1.

Peti gol domaćih, koji je postigao Karim Benzema, bio je jubilarni, hiljaditi Realov u evro-kupovima, što je cifra koju niko do sada nije dostigao.

Zanimljivo, pri vođstvu branioca titule od 4:0, Bazel je dao gol iz kontre, a stadion zvižducima nagradio kapitena Ikera Kasiljasa, koji 15 godina nosi boje najtrofejnijeg kluba Evrope.

Monako je pred "nekoliko" gledalaca dobio fudbalsku lekciju od Bajera iz Leverkuzena i pobedio rezultatom 1:0, tako što je Žoao Mutinjo postigao lep gol iz kontre i realizovao prvu šansu za "kneževe" na utakmici. Pre i posle toga, lider Bundeslige igrao je, stvarao šanse i promašivao nemoguće, tek da bi opravdao epitet koji vuče već dugo, "Neverkuzen".

Benfika je doživela neviđenu neprijatnost na svom stadionu od "svojih". I ne samo svojih.

Andre Viljaš-Boaš i Hulk, kao bivše uzdanice Porta, Dani kao eks-as Sportinga, ali i trojica bivših "lavova", Aksel Vitsel, Havi Garsija i Ezekijel Garaj, kreirali su ubedljivu pobedu Zenita nad Benfikom od 0:2.

Hulk je rano "otvorio" domaće lepim begom i lobom levom nogom, potom je golman Artur isključen kada je kao poslednji igrač odbrane srušio kapitena Zenita Danija, da bi u akciji koja je usledila još nezagrejanog rezervistu glavom posle kornera savladao Vitsel - 0:2.

Pročitajte opširnije šta se događalo u grupama A i D.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.