LŠ: Goleda u Dortmundu, rekorder Mbape Monakov junak

Izvor: N1 televizija, 12.Apr.2017, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Goleda u Dortmundu, rekorder Mbape Monakov junak

Fudbaleri Monaka pobedili su Borusiju u Dortmundu sa 3:2 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Meč je trebalo da bude odigran u utorak, ali je zbog bombaškog napada na uatomus sa igračima "milionera" otkazan i pomeren za sredu.

Od posledica nezapamćenog napada Mark Bartra je podvrgnut hiruškom zahvatu i kako je saopšteno iz kluba dobro se oseća.

U 11. minutu Obamejang je imao prvu šansu, ali je iskosa sa desne strane šutirao pored gola.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
"Milioneri" su imali terensku inicijativu, ali je Monako u 17. minutu promašio penal. Najstrožoj kazni prethodio je prekršaj nad Kilijanom Mpabeom u kaznenom prostoru, međutim, Fabinjo je šutirao pored gola!

Podsetimo,tim iz Kneževine je i u prvom meču 1/8 finala protiv Mančester Sitija nije realizovao najstrožu kaznu. Tada je neprezican bio Radamel Falkao.

Tri minuta kasnije Monako je poveo iz čiste ofsajd pozicije. Tomas Lemar je u želji da šutira slučajno loptu poslao do Mbapea, koji je imao i mnogo sreće i svom timu doneo prednost.

Mbappé is playing his 50th match today in his career & has scored the 21st goal (all with #Monaco)#ChampionsLeaguepic.twitter.com/pum7tVI1am

U 31. minutu Šinži Kagava je imao sjajnu šansu da izjednači rezultat, ali se posle asistencije Matijasa Gintesa obrukao. Sa samo 6 metara, neometan, šutirao je pored gola.

Monako je u 35. minutu duplirao vođstvo. Sven Bender je loše reagovao i posle centaršuta Andree Ragija sa leve strane loptu poslao u svoju mrežu.

2-0 Monaco! Own-goal from Bender #DORMON#BVBASMpic.twitter.com/06LOaEXVQ4

Trener "milionera" Tomas Tuhel na poluvremenu je napravio dve izmene, umesto Bendera i Šmelcera u igru su ušli ofanzivniji Sahin i Pulušić i ovakvo opredeljenje dalo je rezultat.

Dortmund je krenuo na sve ili ništa, a rezultat je smanjio Osman Dembele u 57. minutu na asistenciju Kagave.

Dortmund's bright start to the 2nd half pays off. Aubameyang backheels to Kagawa, whose touch sets up Dembélé for a tap-in. #UCLpic.twitter.com/FekXaRp82U

U jeku napada "milionera" gosti su poveli sa velikih 3:1. Najpre je Falkao promašio iz odlične šanse, ali je ubrzo, u 79. minutu sjajni Mbape iskoristio grešku Lukasa Piščeka i manirom rasnih strelaca plasirao loptu pored nemoćnog Burkija.

Inače, 18-godišnji fudbaler danas igra 50. meč u karijeri, a ovo mu je bio 22. pogodak. Francuz je postao i prvi igrač u istoriji plej-of faze elitnog takmičenja koji je sa manje od 19 godina postigao tri i više golova.

Kagava je u 85. minutu iskoristio dodavanje Pulišića i svom timu vratio kakvu-takvu nadu pred revanš za nedelju nada u Kneževini.

U sudijskoj nadoknadi vremena Pjer Emerik Obamejang je imao sjajnu priliku da izjednači, ali je iz neposredne blizine šutirao preko gola.

U utorak je Juventus u Torinu bio ubedljiv protiv Barselone 3:0, a večeras od 20:45 časova sastaju se još Atletiko Madrid - Lester i Bajern - Real Madrid.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Liga šampiona: "Kneževi" i sudije srušili uplašene "milionere" (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 12.Apr.2017

Fudbaleri Monaka savladali su Borusiju iz Dortmunda na punom Vestfalenu sa 3:2 (2:0) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, koji je trebalo da bude odigran u utorak, ali je odložen posle terorističkog napada na autobus domaće ekipe kada je povređen Mark Bartra...Prema tvrdnjama Lotara Mateusa,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Monako srušio Borusiju u Dortmundu

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Apr.2017

Fudbaleri Monaka savladali su na gostovanju ekipu Borusije iz Dortmunda sa 3:2, u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona...Poslije uvodnih deset minuta igre, prvu pravu priliku na Vestfalenu imao je Pjer Emerink Obamejang koji je zapretio pred golom gostujućeg tima, ali je ta lopta završila preko...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.