LEGENDA U OPASNOSTI Johan Krojf ima rak pluća

Izvor: Blic, 22.Okt.2015, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEGENDA U OPASNOSTI Johan Krojf ima rak pluća

Legendarni holandski fudbaler Johan Krojf suočava se sa najtežom bitkom u životu - dijagnostikovan mu je rak pluća.

Kako javlja Radio Katalonija, kancer mu je otkriven u utorak u Barseloni i slede novi testovi, kako bi se utvrdilo koliko je ova opasna bolest uzela maha.

Krojf, sada 68-godišnjak, svojevremeno je bio strastven pušač. Sa tom navikom je prestao krajem prošlog veka, kada je 1991. morao na operaciju srca zbog začepljenosti krvnih sudova. Posle toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je aktivno učestvovao u jednoj kampanji za prestanak uživanja u duvanskom dimu.

Legenda holandskog fudbala triput je osvajala Zlatnu loptu, što je bio rekord koji je držao sa Mišelom Platinijem i Markom van Bastenom. Holandiju je predvodio do finala Mundijala 1974, kada je i proglašen za najboljeg igrača turnira, a kao fudbaler Ajaksa, Barselone, Los Anđeles Asteka, Vašingtona, Levantea, ponovo Ajaksa i, na kraju Fejenorda, osvojio je veliki broj trofeja.

Sa Ajaksom je triput bio prvak Evrope, osvojio je i osam titula, pet holandskih Kupova, Intertoto kup, Superkup Evrope i Interkontinentalni kup. Sa Barselonom je jednom bio prvak Španije, a jednom osvajač Kupa kralja, sa Fejenordom je isto to ponovio u Holandiji 1984, dok je sa holandskom selekcijom pored mundijalskog srebra osvojio i zlato na EURO1976.

Posle igračke, posvetio se trenerskoj karijeri. U njoj je najviše uspeha imao kao strateg Barselone, sa kojom je osvojio Kup šampiona 1992, te Superkup. Odveo je tim i do još jednog finala Kupa šampiona (1994), osvojio je Kup pobednika Kupova (1989) i u tom takmičenju bio finalista 1991. Te, 1991, bilo mu je to treće trenersko finale KPK, jer je pomenuto nadmetanje kao strateg Ajaksa osvojio 1987. Na kormilu "kopljanika" osvojio je i dva holandska Kupa, a sa klupe Barselone četiri španske titule, jedan trofej tamošnjeg Kupa kralja, te tri španska Superkupa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Johan Krojf ima rak pluća!

Izvor: MozzartSport.com, 22.Okt.2015

Legendarni Holanđanin teško bolestan..Kao bomba jutros je u Španiji odjeknula vest da je Johan Krojf teško bolestan! Kako javljaju katalonski mediji po mnogima jedan od najboljih evropskih fudbalera u istoriji ima rak pluća! Radio Katalunja navodi da je bolest otkrivena u utorak, a da su trenutno...

Nastavak na MozzartSport.com...

Johan Krojf ima rak pluća!

Izvor: Sportske.net, 22.Okt.2015

Legendarnom fudbaler dijagnostikovana opaka bolest...Kako javljaju španski mediji, Johanu Krojfu je utvrđen rak pluća...Mundo Deportivo javlja da je bivšem fudbaleru Barselone vest saopštena u utorak, te da je Krojf tokom nedelje podvrgnut detaljnim pregledima i analizama kako bi se utvrdio intenzitet...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.