Kvalifikacije za EP (U-21): Samo pobeda vodi desetkovanu Srbiju u baraž

Izvor: Sportal.rs, 09.Sep.2014, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kvalifikacije za EP (U-21): Samo pobeda vodi desetkovanu Srbiju u baraž

Mlada reprezentacija Srbije u utorak protiv Severne Irske (17) igra odlučujuću utakmicu za ostanak u konkurenciji za plasman na Evropsko prvenstvo koje će se od 17. do 30. juna naredne godine igrati u Češkoj. Izabranici selektora Radovana Ćurčića propustili su veliku priliku da obezbede prvo mesto u kvalifikacionoj grupi 9, u meču sa Italijom, koja ih je savladala posle preokreta (od 2:0 do 3:2), ali, srećom, naš tim ima popravni ispit u Severnoj Irskoj.

"Orlićima" je >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << za plasman u plej-of jedina opcija pobeda protiv selekcije domaćina na "Šamrok Parku" i u tom bi slučaju istisnuli Belgijance sa druge pozicije i obezbedili doigravanje za odlazak u Češku. I dalje postoji mogućnost i da kao prvi završimo grupu, a za takav scenario potrebno je da pored pobede Srbije prvoplasirana Italija ne pobedi Kipar u poslednjem kolu. Povoljna okolnost po našu reprezentaciju je činjenica da smo bolji i od Italije i od Belgije u međusobnim duelima.

U danu pred važnu utakmicu u Irskoj, međutim, pojavio se talas neraspoloženja u taboru "orlića" zbog činjenice da su naši mladi fudbaleri ostali bez pomoći saigrača iz "A" reprezentacije. Sada kada je najvažnije, mladi tim, što zbog povreda, što zbog direktive iz vrha "kuće fudbala", ne može da računa na Jojića, Nastasića, Mitrovića, Markovića, Spajića, Vitasa, Đuričića, Čaušića, Brašanca, Kovačevića, Ćosića...

- Šta da vam kažem... Mlađe selekcije u ovom trenutku nisu prioritet i to bi naša javnost trebalo da zna. Ne postoji interes da mlada reprezentacija izbori plasman u baraž - rekao je, očigledno razočaran, direktor mlađih kategorija u Fudbalskom savezu Srbije Savo Milošević, posle odluke selektora "A" tima i čelništva Saveza da ne dozvole igračima iz seniorskog tima sa pravom nastupa za mlade, da pomognu vršnjacima u Irskoj.

- Ostaje nam da se skrpimo sa ovih 12-13 igrača koliko ih imamo u Irskoj. A pitanje je u kakvom su stanju i oni posle putešestvija. Sve je, dakle, sad na stručnom štabu. Šta će da rade, zaista ne znam, ali vidim njihovu ogromnu posvećenost, uloženu energiju, rad i znanje - rekao je Milošević.

Plasman u plej-of već su izborile selekcije Engleske, Danske, Slovačke, Španije (branilac titule), Hrvatske, Nemačke, Portugala i Francuske.

Parovi poslednjeg kola

Severna Irska - Srbija 17

Italija - Kipar 17

TABELA

1. Belgija

8 5 1 2 15:7 16

2. Italija

7 5 0 2 12:6 15

3. Srbija

7 4 1 2 14:9 13

4. Kipar

7 2 0 5 6:14 6

5. Severna Irska

7 1 0 6 2:13 3
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na Sportal.rs...






Povezane vesti

U21: Samo pobeda dolazi u obzir

Izvor: B92, 09.Sep.2014

Mlada reprezentacija Srbije igra u utorak protiv Severne Irske (17h) poslednji i ključni meč kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo..."Orliće" samo pobeda u Belfastu vodi u baraž za EP jer su bolji u međusobnom skoru sa Belgijancima...Pored toga, naši mladi fudbaleri moraju biti među četiri...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.