Kraj: Crvena zvezda - Orlean 93:73

Izvor: Press, 07.Nov.2012, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kraj: Crvena zvezda - Orlean 93:73

Košarkaši Crvene zvezde posle dvogodišnje pauze ponovo nastupaju u evropskim takmičenjima, a njihov protivnik je ekipa francuskog Šolea u prvom kolu Grupe H Evrokupove.

Crveno-beli će imati veliku podršku sa tribina, pošto će se u prepunoj dvorani "Pionir" naći i najvatrenije Zvezdine pristalice, Delije, koje inače bojkotuju utakmice ABA lige.

Tok meča:

III četvrtina

Prvi deo treće četvrtine protekao je u izjednačenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << igri, Zveda nije uspela ponovo stekne dvocifrenu prednost, što su gosti iskoristili sa priđu na 52:48. Ali, trojkom Rakočevića i poenima Skota crveno-beli su otišli na +9 (57:48), mada crveno-beli su time samo delimično iskoristili potpunu dominaciju u skoku (28 u odnosu na 10 skokova Orlena). Do kraja perioda Zvezda je bez problema održavala stečenu prednost pre svega zahvaljujuću odličnom Skotu koji je 17 poena postigao bez promašaja u šutu za dva poena (8/8). Treću deonicu domaći košarkaši završili su poenima Brauna u poslednjim sekundama za veliku prednost Zvezde prednost pred početak poslednje četvrtine - 72:60.

II četvrtina

Nastavili su u drugoj četvrtini crveno-beli istim ritmom i u drugoj četvrtini, pa je Zvezda u 13. minutu koševima Savovića i Brauna došla do najveće prednosti u dosadašnjem toku meča - 27:15. Ipak, usledio je mali pad u igri domaće ekipe, stao je šut crveno-bele koji su dozvolili nekoliko ofanzivnih skokova protivniku, što je Šole iskoristio da smanji na 32:25. Usledio je tajm-aut Vukoičića, posle čega je Zvezda uspela da poveća prednost na 31:20, ali crveno-beli su nedovoljno čvrstom odbranom ostavili previše otvorenih šuteva gostima koji su trojkama "ostali u životu" i na poluvreme otišli sa podnošljivih -6 (43:37). Posle prvih 20 minuta igre najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Skot sa 12 poena, Savović je ubacio šest koševa, dok je Katić postigao pet poena. Kod gostiju najviše se istakao sa 12 poena.

I četvrtina

Dobro je Zvezda otvorila meč, poveli su crveno-beli 4:0, ali gosti nisu dozvolili crveno-belima da se odmah previše odlepe, pa je rezultat posle tri minuta glasio 6:5 za domaću ekipu. Onda je usledilo period sjajne igre izabranika Vlade Vukoičića, koji su nošeni glasnom podrškom sa tribina napravili serijiu od 12:0 i u sedmom minutu poveli sa 17:5. Evidentno je da se trener crveno-belih odlučio za bržu igru napadu, pa plejmejkeri Zvezde Nelson i Rakočević koriste svaku priliku za kontranapad. Na taj način Zvezda je kaznila sve promašaje Orleana i na prvi odmor otišla sa prednošću od osam poena - 21:13.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evrokup uživo: Zvezda pregazila Orlean

Izvor: RTS, 07.Nov.2012

Crvena zvezda–Orlean 93:73 (kraj). Zvezda se ubedljivom pobedom vratila na evroscenu. Crveno-beli su u paklenoj atmosferi Pionira savladali francuski Orlean 93:73 (21:13, 22:24, 29:23, 21:13). Zvezdu su predvodili Skot sa 22 i Rakočević sa 19 poena. U sledećem kolu, 14. novembra, Zvezda gostuje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.