Košarkašice Srbije vode na poluvremenu protiv Kine na prvenstvu sveta - 41:34

Izvor: Blic, 30.Sep.2014, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkašice Srbije vode na poluvremenu protiv Kine na prvenstvu sveta - 41:34

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije vodi nakon prvog poluvremena protiv selekcije Kine u trećem kolu grupe D Svetskog prvenstva u Turskoj sa 41:34.

Naša selekcija ukoliko savlada Kinu će otići sa drugog mesta u osminu finala, te će igrati protiv Australije ili Belorusije, dok bi u slučaju poraza sa treće pozicije otišla dalje na Kubu ili Južnu Koreju.

Nisu dobro otvorile utakmicu izabranice Marine Maljković, jer su konstantno bile u minusu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odbrana nije funkcionisala, pa su protivnice lako iz reketa poentirale i pravile probleme. Nakon vođstvo od 9:8 koje je Srbija imala, Kineskinje su došle do inicijative koju su izgubile tek u poslednjem minutu četvrtine (21:22).

Radočaj i Jovanovićeva su pogodile za 25:22 što je ujedno rezultat posle prve deonice.

Održavala je srpska reprezentacija malo rastojanje od kineske selekcije koja je pokušavala iz daljine da pređe u vođstvo, ali joj to nije pošlo za rukom, a glavnu ulogu ofanzivi odigrala je Radočaj koja je do poluvremena već sakupila 14 poena, dok je Rad bila glavna u reketu uz Krnjićevu.

Ponovio se scenario sa kraja prve četvrtine - u poslednja dva minuta prvog poluvremena Srbija je uhvatila zalet i stvorila razliku od "+7" sa kojom je otišla na pauzu (41:34).
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SP: Srpkinje kao druge idu dalje

Izvor: B92, 30.Sep.2014

Srpske košarkašice pobedile su Kinu sa 65:63 u poslednjem kolu grupne faze na Svetskom prvenstvu u Turskoj, i kao drugoplasirane nastavljaju takmičenje...Izabranice Marine Maljković tako su došle do drugog trijumfa na šampionatu i igraće već u sredu za četvrtinale sa pobednikom duela između...

Nastavak na B92...

Košarkašice porazile Kinu: Srbija protiv Kube ili Južne Koreje u osmini finala SP

Izvor: Blic, 30.Sep.2014

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u neizvesnoj završnici uspela je da savlada selekciju Kine sa 65:63 (25:22, 16:12, 8:17, 16:12) i zauzme drugu poziciju u grupi D, te će u osmini finala Svetskog prvenstva igrati protiv Kube ili Južne Koreje...Naša selekcija igraće protiv pobednika duela...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.