Košarkaši Mege bi da se osvete Zvezdi!

Izvor: Sportske.net, 20.Feb.2016, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Mege bi da se ''osvete'' Zvezdi!

Košarkaš Mega Leksa Stefan Simić rekao je večeras da njegova ekipa želi da se "osveti" Crvenoj zvezdi za prethodne poraze i osvoji Kup Radivoja Koraća u Nišu.

Košarkaši Mege plasirali su se večeras u finale Kupa Radivoja Koraća pošto su u Nišu pobedili Metalac sa 97:86.

Mega će treću godinu uzastopno igrati u finalu Kupa, a prethodne dve godine izgubila je od Crvene zvezde, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << koja večeras u drugom polufinalu igra protiv Partizana.

"Prošli smo prva dva koraka, ostaje treći. Dobro smo se koncentrisali na polufinale, mirnom igrom smo sticali prednost i priveli meč kraju. Ne odustajemo od našeg stila igre, nadamo se trofeju. Ostala je velika želja i motiv zbog poraza u poslednje dve godine od Zvezde i želimo da se osvetimo. Očekujemo Zvezdu, ali pustimo njih da igraju pa ćemo videti ko će nam biti protivnik. Hladne glave ulazimo u finale, idemo korak po korak", rekao je Simić.

Finale je sutra od 21 sat u niškoj hali Čair.

"Svi jedva čekamo meč sa Zvezdom pošto smo izgubili i dve utakmice u neizvesnim završnicama u Jadranskoj ligi i imamo jaku želju za osvetom. Ako bude Partizan protivnik, u duel ćemo da udjemo sa dobrim utiscima iz prethodne dve utakmice koje smo pobedili ove sezone. Sa mnogo samopouzdanja idemo u finale", dodao je Simić.

Košarkaš Mege Nikola Janković rekao je da njegova ekipa ide na pobedu u finalu.

"Odigrali smo dobro protiv Metalca iako smo primili više od 80 poena. Odlično smo odigrali u odbrani, ali u glavi nam je bila sutrašnja utakmica i to je razlog našeg pada. Zadovoljan sam, sutra idemo na pobedu.

Mislim da možemo bolje, da ćemo biti bolji protiv Zvezde. Oni su evroligaški tim, izvanredan. Ako protivnik bude Partizan isto moramo dobro da odigramo. U dobroj su formi otkako im je došao novi trener. Ali, nadam se Zvezdi pošto su nam ostali dužni",
rekao je Janković.

Košarkaš Metalca Đorđe Majstorović rekao je da je njegova ekipa pružila maksimum.

"Trudili smo se, ali imamo mnogo problema sa igračkim kadrom, mnogo je neiskusnih i mladih igrača. Potrošili smo mnogo energije. Mega je bila favorit, glupo je reći ali mislim da se nismo obrukali, u ovom trenutku nismo mogli više. Okrećemo se utakmici protiv Olimpije, pobedom bismo mogli da osiguramo opstanak u Jadranskoj ligi. Nadamo se dobroj igri i pobedi", rekao je Majstorović.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

O'Saliven i Robertson u finalu turnira u Velsu

Izvor: Beta, 21.Feb.2016, 01:36

Petostruki svetski šampion u snukeru Britanac Roni O'Saliven plasirao se u finale Otvorenog prvenstva u Velsu, pošto je večeras u Kardifu pobedio sunarodnika Džoa Perija sa 6:3.Posle početnih 1:1, O'Saliven je osvojio četiri uzastopna frejma i stekao nedostižnu prednost. Peri je prvi igrač koji...

Nastavak na Beta...

Megi Kup Koraća za kraj dominacije "večitih"!

Izvor: B92, 21.Feb.2016

Košarkaši Mega Leksa savladali su Partizan NIS 85:80 (24:23, 22:25, 20:16, 19:16) i osvojili prvi trofej u istoriji " Kup Radivoja Koraća! Crno-beli su trojkama Marinkovića, Murića i Cvetkovića kontrolisali rezultat tokom većeg dela, ali su se u drugom poluvremenu raspucali Nikolić i Ivanović...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.