Klasa je večna, ovako je veliki Bufon odgovorio FIFA!

Izvor: Sportske.net, 03.Okt.2015, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klasa je večna, ovako je veliki Bufon odgovorio FIFA!

Dok se ceo svet smeje listi kandidata za "Zlatnu loptu" na kojoj nema italijanskog "Supermena", on je pokazao šta znači biti veliki i van terena!

Malo je reći smešno, možda je i tragično i pokazuje u šta se pretvorila FIFA.

Kako smo pisali juče, Bufona nema na listi kandidata za "Zlatnu loptu", iako je osvojio duplu krunu sa Juventusom i igrao finale Lige šampiona.

"Ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << nisu normalni, jesu li videli šta je odbranio u tom finalu, da ne pominjem ništa drugo", vrteo je juče glavom još jedan velikan Paolo Maldini.

Činjenica da je na listi David Ospina, među pet golmana koji su kandidati je mnogima naterala suze na oči. U Italiji ova tema dominira, a onda se javio i Điđi koji je stvari prokomentirao na svoj način.



"Iskreno, nisam ni znao da će izaći lista. A onda bum, usledilo je milion poziva i postao sam tema. Ako ćemo pravo, meni mnogo više znači podrška koju sam dobio nego da sam na toj listi
", rekao je Bufon.

Svi podsećaju na 2006. kada mu je "Zlatna lopta" bukvalno ukradena i nije dodeljena samo jer je golman. Nije se ljutio, priznanje je dobio njegov prijatelj Kanavaro, kapiten Italije, ali svi znaju da je možda i najbolji golman svih vremena (u ovom veku sigurno) zaslužio titulu.

Bufon je juče poslao pismo u kome se zahvalio svima koji ga podržavaju i rekao da je prirodni optimista i da nije ni razočaran, niti frustriran.

Ali otvorio je i srce.

"Hajde da budem potpuno otvoren negde u sebi sam pomislio da bih mogao da budem među pet golmana u prošloj sezoni", dodao je "Supermen".

Jedno je sigurno, u FIFA niko neće osetiti sramotu, prosto ona tamo i ne postoji...
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maldini besan: Kako je moguće da Bufon nije kandidat za Zlatnu loptu? Sep Blater ima otpor prema italijanskom fudbalu

Izvor: MozzartSport.com, 03.Okt.2015

"Apsurdno je da Điđija nema na spisku posle svega što je uradio u ovoj godini" jasan je legendarni bek Milana..Jedna od najvećih legendi italijanskog fudbala Paolo Maldini razočaran je odlukom  predstavnika FIFA koji golmana Juventusa Điđija Bufona nisu nominovali za dobijanje Zlatne lopte...Nekada...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.