Kazahstanci za predjelo na startu Superfinala, sledeći su Italijani

Izvor: MozzartSport.com, 20.Jun.2017, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kazahstanci za predjelo na startu Superfinala, sledeći su Italijani

Srpski vaterpolisti u sredu igraju derbi drugog kola završnog turnira

Vaterpolisti Srbije ubedljivom i očekivanom pobedom su počeli takmičenje na Superfinalu Svetske lige u moskovskom predgrađu u Ruzi. Prva žrtva aktuelni šampiona svih velikih takmičenja bili su Kazahstanci - 15:7.

Kazahstan nije bio rival za veće napore, ali sedam primljenih golova bi u normalnim uslovima bili znak za uzbunu. Sada sa teškim rukama i nogama to je podnošljivo posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uz dodatak da je pored 15 golova Srbija mogla da postigne bar još deset.

U prvoj četvrtini Pijetlović skoro da i nije imao posla. Dobrom odbranom napad Kazahstanaca je ostao bez šuta. Drugih osam minuta su što se bili najkvalitetniji. Srbija se upisala šest puta, Prlainović je posle tri prečke dva puta menjao rezultat.

Posle odmora Srbija je u velikoj meri uglavnom odrađivala posao. Raspoloženi Pijetlović i Subotić su bili efikasni. Filipović u završnici treće četvrtine nije iskoristio peterac. I završnih osam minuta u istom stilu. Centri Pijetlović i Ubović po jedan gol, a Drašović je drugim pogotkom stavio tačku na svoj debi na medđunarodnim zvaničnim takmičenjima.

“Prva utakmica i laka pobeda. Imali smo jak trening i teretanu uoči susreta. Ipak ispunili smo zadatak i trijumfovali. Prelepo je igrati u ovakvom bazenu. Predivan lični osećaj sa stotom utakmicom. Sutra je novi protivnik i sigurno je da je Italija  težak rival. Poznajemo se dobro i protiv njih nikada nije bilo lako“, rekao je Sava Randjelović koji je odigrao 100. meč za reprezentaciju.

SRBIJA - KAZAHSTAN 15:7 (3:0, 6:4, 3:2,3:1)

Dvorac vodenih sportova u Ruzi

Gledalaca:
300

Sudije: Bendzamin (Francuska), Jošuke (Japan)

Igrač više: Srbija 7 (5), Kazahstan 7 (3)

Peterci: Srbija 1 (0).

SRBIJA: G. Pijetlović, Subotić 2, Rašović 1, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 3, Ubović 1, Drašović 2, Filipović 1, Prlainović 2, B.Mitrović. Selektor Savić.

KAZAHSTAN: Makmetov, Medvedev, Švedov, Pilipenko, Altajev, Šmider 1, Šakenov 3, Verdeš , Ukumanov 1, Rudaj 1, Manafov 1, Torlukanov , Šlemov. Selektor Knežević.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Moskva

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Vaterpolisti ubedljivi protiv Kazahstana

Izvor: RTS, 20.Jun.2017

Vaterpolo reprezentacija Srbije uspešno je započela odbranu trofeja na završnom turniru Svetske lige, pošto je u 1. kolu A grupe savladala Kazahstan sa 15:7 (3:0, 6:4, 3:2, 3:1). . .Dejan Savić je sigurno bio zadovoljniji...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.