Kadu uz zvuk sirene

Izvor: RTS, 05.Maj.2012, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadu "uz zvuk sirene"

Mendeš Kadu doneo pobedu Zvezdi u poslednjim trenucima 142. "večitog derbija". Partizan bio bolji rival, Ivanov pogodio i stativu, ali je Zvezda dočekala svoju priliku i u zaustavnom vremenu osvojila tri boda. Velika pobeda Prosinečkog, Grant bez trijumfa protiv "večitih".

19.00 - Jednom mladiću slomljena noga u tuči navijača u blizini Kalenić pijace na beogradskoj opštini Vračar. Policija sprečila ozbiljnije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nerede među navijačima dva kluba.

Već viđeno ovog proleća. Partizan stvara prilike, Zvezda pobeđuje. Golom Brazilca Kadua, u poslednjim sekundama meča, crveno-beli i treći put ovog proleća savladali „večitog rivala".

Utakmicu je obeležila velika borba na sredini terena. U prvom delu, trivali su bili ravnopravni, da bi u drugom delu Partizan dominirao, ali je ipak Zvezda stigla do pobede.

Već u prvom minutu Partizan je stvorio prvu priliku na meču. Aut je odlično izveo Volkov, Dijara se dobro snašao u petercu protivnika, dodao do Babovića, koji šutira daleko od gola Bajkovića.

Zvezda uzvraća u četvrtom minutu, Evandro je odlično prošao po desnoj strani, uputio centaršut za Milivojevića, koji je neprecizan iz prilično povoljne situacije.

Posle odličnog početka, nastupa period uspavane igre obe ekipe. Velika borba vodi se na sredini terena, ali nema ozbiljnijih prilika pred golovima Petrovića i Bajkovića.

U 25. minutu prete gosti. Prvo je Kasalica zakomplikovao situaciju iz povoljne pozicije, da bi akciju završio Evandro, udarcem sa dvadesetak metara, ali je mladi golman Petrović na mestu.

Na drugoj strani u prilici je Stefan Babović, ali njegov udarac u poslednjem trenutku blokira neko od odbrambenih igrača Zvezde i lopta odlazi u korner.

Najbolju priliku Partizan propušta u 43. minutu utakmice. Nemanja Tomić je izveo korner sa leve strane, odbrana crveno-belih loše je intervenisala, a Vladimir Volkov sa samo nekoliko metara šutira pravo u Bajkovića.

Prvo poluvreme donelo je veliku borbu, naročito na sredini terena, ali ne i golove. Crno-beli su za nijansu bili opasniji, ali su i gosti imali svoje prilike.

I u drugom poluvremenu Partizan prvi stvara priliku za gol. Posle greške odbrane Zvezde, Tomić je povukao kontranapad, odlučio da šutira, a ne da asistira, ali lopta odlazi pored Bajkovićevog gola.

Crvena zvezda najbolju priliku pripušta u 55. minutu. Posle kornera Lazovića, Maksimović je usamljen na pet-šest metara od gola mladog Petrovića, ali šutira preko gola.

Na scenu stupa Lamin Dijara, ali bezuspešno. Senegalac prvo nije uspeo da iskoristi fenomenalnu asistenciju Saše Ilića, a onda ne uspeva da završi kontranapad, koji je sam povukao od sopstvenog šesnaesterca.

Partizan je u velikom naletu. Novu priliku propušta Ivan Ivano, koji na centaršut Nemanje Tomića pogađa stativu. Koji sekund kasnije, posle kornera, Ivanov je najviši u skoku u kaznenom prostoru Zvezde, ali glavom šutira pravo u Bajkovića.

Robert Prosinečki pokušava izmenama da probudi svoju ekipu. U igru ulaze Borha, Kadu i Vešović, a izlaze Lazović, Milivojević i Dimitrijević.

U 83. minutu pokušava Nemanja Tomić iz slobodnog udarca, sa više od 25 metara, ali lopta odlazi til iznad prečke Bajkovićevog gola. Tomić pokušava još jednom, na isteku 90. minuta, ali do promene rezultata nije došlo.

Kada se čekao poslednji zvižduk sudije Gogića, Zvezda je uspela da postigne gol i osvoji sva tri boda. Borha je asistirao Kaduu, a Brazilac je poslao pravu bombu u donji desni ugao gola Pterovića.

Bila je to treća pobeda crveno-belih ovog proleća, Partizanu za utehu ostaje peta uzastopna šampionska titula.

Robert Prosinečki prvi put je slavio u prvenstvenim mečevima protiv Partizana, dok Avram Grant nije uspeo da sruši neugodnu tradiciju da nijedan strani trener na klupi crno-belih nije izašao kao pobednik u derbiju.

Partizan - Crvena zvezda 0:1

Partizan: Petrović, Miljković, Volkov, Ivanov, Kamara, Smiljanić, Ostojić, Ilić, Tomić, Babović i Dijara. Igrao je još Marković.

Zvezda: Bajković, Tošić, Mladenović, Maksimović, Mikić, Mijailović, Dimitrijević, Evandro, Milivojević, Lazović i Kasalica. Sa klupe su ušli: Borha, Kadu i Vešović.

Meč je odigran na stadionu Partizana pred oko 20.000 gledalaca, a glavni sudija meča bio je Miodrag Gogić iz Novog Sada.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kaduova ''bomba'' - šampion u suzama!

Izvor: Sportske.net, 05.Maj.2012

I treći put ovog proleća Zvezda savladala ''večitog rivala''. Ovog puta, čovek odluke Kadu, koji je svojim projektilom u poslednjim trenucima pokvario proslavu titule crno-belima!

Nastavak na Sportske.net...

ZVEZDA: Bolji smo ovog proleća!

Izvor: Mondo, 06.Maj.2012, 00:02

Crveno-beli uživaju u seriji pobeda nad "večitim rivalom", ali strelac Kadu podseća da je osvajanje Kupa Srbije i dalje glavni cilj.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.